Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Τουρκία πιθανόν η λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ - Άνοιξαν και πάλι οι τράπεζες στο Αφγανιστάν

Στην Τουρκία πιθανόν η λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ - Άνοιξαν και πάλι οι τράπεζες στο Αφγανιστάν
Η Άγκυρα αναμένει ένα «θετικό» αποτέλεσμα για τη λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι, δήλωσε ο Kalin
Σχετικά Άρθρα
Μετά από δέκα ημέρες τραπεζικής αργίας, οι αφγανικές τράπεζες άνοιξαν ξανά στο κοινό, όπως ανακοίνωσε ο Zabihullah Mujahed, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
Οι τράπεζες έκλεισαν αμέσως μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου και από τότε τα ΑΤΜ είχαν εξαντληθεί από μετρητά, με αποτέλεσμα οι τιμές των βασικών πρώτων υλών να αυξηθούν απότομα.
Επίσης, ο Mujahed είπε επίσης ότι "απαγορεύεται το λαθρεμπόριο και η μεταφορά δολαρίων και αρχαιοτήτων" έξω από τη χώρα από ξηράς και αέρος και όσοι δεν τηρούν τους κανόνες θα αντιμετωπίσουν νομικές ενέργειες.
Δεν διευκρίνισε ποιες μπορεί να είναι αυτές οι ενέργειες.
Με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής τράπεζας του Αφγανιστάν, ύψους άνω των 9 δισ. δολαρίων να έχουν παγώσει από τις ΗΠΑ, η χώρα αντιμετωπίζει μια πιθανή οικονομική κρίση και οι Ταλιμπάν επιθυμούν να σταματήσουν την έξοδο κεφαλαίων.

Η Τουρκία μπορεί να διαχειριστεί το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Η Τουρκία θα μπορούσε να αναλάβει τη λειτουργία του κεντρικού αεροδρομίου του Αφγανιστάν, εάν οι συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη οδηγήσουν σε συμφωνία, δήλωσε ο Ibrahim Kalin, εκπρόσωπος του προέδρου Recep Tayyip Erdogan.
Η Άγκυρα αναμένει ένα «θετικό» αποτέλεσμα για τη λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι, δήλωσε ο Kalin στο τουρκικό κανάλι NTV αργά την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι η αποστολή ήταν «ακόμα σημαντική όσον αφορά τη διατήρηση των σχέσεων και την αναγνώριση» των Ταλιμπάν.
"Αυτή θα είναι μια εντελώς επαγγελματική υπηρεσία για τη λειτουργία του αεροδρομίου", δήλωσε ο Kalin.
Τα τουρκικά στρατεύματα είναι μέρος της μη πολεμικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ξεκαθάρισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης