Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Γενετικά τροποποιημένοι ιοί ανιχνεύθηκαν σε ασθενείς Covid από το Wuhan

ΗΠΑ: Γενετικά τροποποιημένοι ιοί ανιχνεύθηκαν σε ασθενείς Covid από το Wuhan
Ευρήματα Αμερικανού επιστήμονα σε ασθενείς Covid από το Wuhan υποδηλώνουν ότι ο κορωνοϊός έχει... ανθρώπινη προέλευση
Σχετικά Άρθρα

Γενετικά τροποποιημένοι ιοί που είχε αναπτύξει καναδικό εργαστήριο ανιχνεύθηκαν κατόπιν έρευνας διακεκριμένου Αμερικανού επιστήμονα σε ασθενείς-κρούσματα Covid με προέλευση από την πόλη Wuhan της Κίνας, όπου πιστεύεται ότι ξέσπασε η πανδημική κρίση του κορωνοϊού. 
Πιο συγκεκριμένα, δείγματα από Κινέζους ασθενείς COVID-19 δείχνουν την παρουσία δύο «υπο-ιών» του γενετικά τροποποιημένου ιού Henipah, όπως διαπίστωσε Αμερικανός βιολόγος.
Οι δύο τύποι του ιού Henipah στάλθηκαν στην Κίνα από Κινέζους επιστήμονες που εργάζονταν σε καναδικό εργαστήριο, κατόπιν μιας διαμάχης για την απόλυσή τους και της συνεργασίας τους με Κινέζους στρατιωτικούς ερευνητές.
Δεν είναι σαφές εάν ο ιός που βρέθηκε στα κινεζικά δείγματα σχετίζεται με δείγματα που στάλθηκαν από το καναδικό εργαστήριο, τα οποία στάλθηκαν στα τέλη Μαρτίου 2019.
Τα στοιχεία βρέθηκαν για πρώτη φορά από τον δρα Steven Quay, ιατρό-επιστήμονα με έδρα το Σιάτλ και πρώην μέλος ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Stanford, ο οποίος εξέτασε δείγματα πρώιμων COVID-19 ασθενών που «προσκόμισαν» επιστήμονες στο Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan (WIV), λίγο αφότου η Κίνα ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το ξέσπασμα του SARS-CoV-2. 
Τα δείγματα από τους ασθενείς, οι οποίοι φέρεται να βρέθηκαν να έχουν την «άγνωστη πνευμονία» τον Δεκέμβριο του 2019, ανέβηκαν στη βάση δεδομένων γενετικής αλληλουχίας, GenBank, στον ιστότοπο του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ (NIH).
Ο Quay λέει ότι, ενώ άλλοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονταν κυρίως να εξετάσουν το γονιδίωμα του SARS-CoV-2 στα δείγματα που ανέβασαν οι επιστήμονες του WIV, εκείνος ήθελε να δει τι άλλο υπήρχε στα δείγματα που συνελέγησαν από τους ασθενείς.
Συνεργάστηκε λοιπόν με μερικούς άλλους επιστήμονες για να αναλύσει ακολουθίες από τα δείγματα. 
«Αρχίσαμε να ψαρεύουμε για παράξενα πράγματα», είπε ο Quay στους The Epoch Times.
Αυτό που βρήκαμε, λέει, είναι τα αποτελέσματα της πιθανής μόλυνσης από τον ιό Henipah.
Επίσης, «διαπιστώσαμε γενετική χειραγώγηση του ιού Nipah, ο οποίος είναι πιο θανατηφόρος από τον Ebola».
Το Nipah είναι ένας τύπος του ιού Henipah. 
Εξηγεί δε ότι ο γενετικός χειρισμός του ιού εξυπηρετούσε σκοπούς ανάπτυξης εμβολίων.
Στο μεταξύ, έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν πως δείγματα ιών στάλθηκαν από τον Καναδά στην Κίνα για «καλλιέργεια αποθέματος ιού», κάτι που με απλούστερους όρους σημαίνει αποθήκευση των ιών διατηρώντας τους ζωντανούς.

Εργαστήριο Winnipeg 

Η απόλυση της Κινέζας επιστήμονος Xiangguo Qiu και του συζύγου της, Keding Cheng, από το Εθνικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας (NML) στο Winnipeg αποτέλεσε αντικείμενο πολλών αντιπαραθέσεων στον Καναδά, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πιέζουν την κυβέρνηση για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση και η κυβέρνηση να αρνείται να δημοσιοποιήσει πληροφορίες, επικαλούμενες την εθνική ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
H Qiu και ο Queng, μαζί με αρκετούς Κινέζους μαθητές, εργάζονταν στο NML, το μοναδικό εργαστήριο επιπέδου 4 του Καναδά, τον Ιούλιο του 2019.
Οι δύο επιστήμονες απολύθηκαν επίσημα τον Ιανουάριο του 2021.
Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC), ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη NML, είπε ότι ο τερματισμός ήταν αποτέλεσμα «διοικητικού θέματος» και «πιθανών παραβιάσεων των πρωτοκόλλων ασφαλείας».
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο NML, η Qiu ταξίδεψε αρκετές φορές με επίσημη ιδιότητα στο WIV, βοηθώντας την εκπαίδευση προσωπικού στο επίπεδο 4 ασφάλειας.
Η εφημερίδα Globe and Mail ανέφερε αργότερα ότι Κινέζοι επιστήμονες στο NML συνεργάστηκαν με Κινέζους στρατιωτικούς ερευνητές σε θανατηφόρα παθογόνα και ότι ένας από τους Κινέζους στρατιωτικούς ερευνητές είχε βρεθεί στο εργαστήριο υψηλής ασφάλειας Winnipeg για ένα χρονικό διάστημα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης