Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Η Βρετανία διασώζει σκύλους και γάτες από τη Καμπούλ

Αφγανιστάν: Η Βρετανία διασώζει σκύλους και γάτες από τη Καμπούλ
Ο βρετανός υπουργός Άμυνας, Ben Wualas, έδωσε το πράσινο φως να μεταφερθεί ο ίδιος, το προσωπικό του και τα ζώα του

Ένας πρώην πεζοναύτης προσπαθεί εδώ και μέρες, από όταν ανέβηκαν στην εξουσία οι Ταλιμπάν, να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν, όπως ακόμη χιλιάδες πολίτες.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην περίπτωση του πεζοναύτη, είναι ότι ο Dominique Dyer, όπως ονομάζεται, αρνείται να εγκαταλείψει τους 160 σκύλους και τις 40 γάτες του.
Ο Dyer έχει δημιουργήσει ένα καταφύγιο στο Αφγανιστάν και έχει ζητήσει από τη βρετανική κυβέρνηση να τους επιτρέψουν να φύγει μαζί με τα ζώα του αλλά και τους αφγανούς υπαλλήλους του ύστερα από την άνοδο των Ταλιμπάν. Ο ίδιος έχει ναυλώσει με δικά του έξοδα αεροπλάνο για να τους απομακρύνει.
Ο βρετανός υπουργός Άμυνας, Ben Wualas, έδωσε το πράσινο φως να μεταφερθεί ο ίδιος, το προσωπικό του και τα ζώα του:
«Αν φτάσει με τα ζώα του, θα βρούμε μια θέση για το αεροπλάνο του», έγραψε στο Twitter ο Wualas για τον Farthing, έναν πρώην στρατιώτη ο οποίος άνοιξε ένα καταφύγιο για σκύλους και γάτες στην Καμπούλ και θέλει τώρα να βγάλει από το Αφγανιστάν περίπου 140 σκύλους και 60 γάτες, καθώς και τους αφγανούς υπαλλήλους του και τους οικείους τους».
Ωστόσο, ο υπουργός έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται «να δοθεί προτεραιότητα στα ζώα σε βάρος των απελπισμένων ανδρών, γυναικών και παιδιών που χτυπούν την πόρτα».
Ο υπουργός «οφείλει να παραιτηθεί», είχε δηλώσει τότε εξοργισμένος ένας υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων, ο Ντόμινικ Ντάιερ.
Σήμερα αυτός ο τελευταίος εξέφρασε τη χαρά του με μήνυμά του στο Twitter για τη χαλάρωση της στάσης του υπουργού, λέγοντας πως αυτή οφείλεται στην παρέμβαση του πρωθυπουργού Boris Johnson.
Η βρετανική κυβέρνηση χορήγησε βίζες σε όλο το προσωπικό του καταφυγίου Nowzad και στις οικογένειές τους, δηλαδή σε 68 ανθρώπους, είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ο Πολ Φάρδινγκ μέσω του Twitter.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης