Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υπό... διαμόρφωση η εμπορική πολιτική με την Κίνα, 7 μήνες μετά την ορκωμοσία Biden

ΗΠΑ: Υπό... διαμόρφωση η εμπορική πολιτική με την Κίνα, 7 μήνες μετά την ορκωμοσία Biden
Οι κινεζικές εξαγωγές στις ΗΠΑ -για τους πρώτους επτά μήνες του 2021- αυξήθηκαν κατά 36,9% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2020

Αν και έχουν συμπληρωθεί επτά μήνες από την ορκωμοσία του Joe Biden, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καθορίσει την εμπορική πολιτική με την Κίνα.
«Η κυβέρνηση Biden-Harris και το υπουργείο Εμπορίου πραγματοποιούν μια ολοκλρωμένη αναθεώρηση της εμπορικής ΗΠΑ-Κίνας» φέρεται να επεσήμανε η εκπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ, Katherine Tai, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δύο επιχειρηματικές οργανώσεις.
Η ίδια αναγνώρισε τη σημασία της εμπορικής σχέσης ΗΠΑ και Κίνας και είπε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην «αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πολιτικών της Κίνας και των πρακτικών εκτός αγοράς που υπονομεύουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις και εργαζόμενους».
Από την πλευρά του, ο Michael Hirson από τη Eurasia Group έχει επισημάνει ότι ο Biden μπορούσε να πείσει μεγάλες χώρες του G7 να κάνουν σκληρές δηλώσεις κατά της Κίνας.
Ωστόσο, ο Biden «δεν έχει ακόμη διατυπώσει μια εμπορική στρατηγική ή μια άλλη προσέγγιση που θα ήταν πραγματικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της οικονομικής δύναμης της Κίνας», δήλωσε ο Hirson.
Υπενθυμίζεται ότι οι εμπορικές εντάσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου κλιμακώθηκε την περίοδο της προεδρίας του Donald Trump στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, το εμπόριο μεταξύ των χωρών συνεχίζεται. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι κινεζικές εξαγωγές στις ΗΠΑ για τους πρώτους επτά μήνες του έτους αυξήθηκαν κατά 36,9% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2020, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκε κατά 50,4% σε ετήσια βάση.
Επίσης, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ σημείωσε περαιτέρω άνοδο τον Ιούλιο σε 35,42 δισ. δολ. παρά τις προσπάθειες του Tump για μείωση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης