Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η World Bank παγώνει τη χρηματοδότηση στο Αφγανιστάν - Ανησυχίες για το μέλλον των γυναικών

Η World Bank παγώνει τη χρηματοδότηση στο Αφγανιστάν - Ανησυχίες για το μέλλον των γυναικών
Η World Bank είχε χορηγήσει περισσότερα από 5,3 δισ. δολάρια για αναπτυξιακά έργα στο Αφγανιστάν
Σχετικά Άρθρα

Σε πάγωμα της χρηματοδοτικής βοήθειας στο Αφγανιστάν προχώρα η World Bank μετά τη νίκη των Ταλιμπάν.
«Ανησυχούμε βαθιά για την κατάσταση στο Αφγανιστάν και την επίδραση στις προοπτικές της χώρες και κυρίως για τις γυναίκες» δήλωσε -μιλώντας στο CNBC- ένας εκπρόσωπος της World Bank.
«Έχουμε παγώσει τις εκταμιεύσεις στο Αφγανιστάν και παρακολουθούμε στενά και αξιολογούμε την κατάσταση σύμφωνα με τις εσωτερικές πολιτικές και διαδικασίες. Καθώς το κάνουμε αυτό, θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε στενά με τη διεθνή κοινότητα και τους αναπτυξιακούς εταίρους» δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε χορηγήσει περισσότερα από 5,3 δισ. δολάρια για αναπτυξιακά έργα στο Αφγανιστάν.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να αποκλείσει επίσης τους Ταλιμπάν από την πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους.
Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν η Γερμανία αλλά και η ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχουν επίσης παγώσει τα αναπτυξιακά κεφάλαια στη χώρα της Μέσης Ανατολής μετά την κατάληψη από τους Ταλιμπάν.
«Η μελλοντική αναπτυξιακή βοήθεια πρέπει να βασίζεται σε προϋποθέσεις. Πάντα βασίζεται σε προϋποθέσεις, συνδέεται με θεμελιώδεις αξίες, ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά τα δικαιώματα των γυναικών.
Και είναι αυτονόητο ότι η αναπτυξιακή βοήθεια του μέλλοντος πρέπει επίσης να βασίζεται αυστηρά σε προϋποθέσεις», δήλωσε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης