Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Δεν επαρκεί ο χρόνος έως τις 31/8 για την απομάκρυνση των πολιτών από το Αφγανιστάν

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Δεν επαρκεί ο χρόνος έως τις 31/8 για την απομάκρυνση των πολιτών από το Αφγανιστάν
Να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τους Ταλιμπάν για να εξασφαλιστούν ότι θα συνεχιστούν οι μεταφορές τόνισε ο Maas
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν επαρκεί ο χρόνος έτσι ώστε έως τις 31 Αυγούστου να έχουν απομακρυνθεί όλοι οι πολίτες από το Αφγανιστάν διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της G7.
«Ακόμη κι αν η επιχείρηση απομάκρυνσης διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου ή μερικές ημέρες περισσότερο, αυτό δεν αρκεί» αναφέρει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Bild ο Maas, ο οποίος ζήτησε να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τους Ταλιμπάν για να εξασφαλισθεί ότι θα γίνουν μεταφορές αφού φύγει ο στρατός.
Σύμφωνα με τον Maas, δεν επαρκεί ο χρόνος» για να απομακρυνθούν από τη χώρα «όλοι αυτοί τους οποίους θέλουμε να απομακρύνουμε».
«Πολύ περισσότερο που η πραγματοποίηση της αμερικανικής αποχώρησης όπως έχει προγραμματιστεί, στις 31 Αυγούστου, σημαίνει πως θα χρειαστούν ασφαλώς μία ή δύο ημέρες για να απομακρύνουν το στρατιωτικό προσωπικό τους, πράγμα που σημαίνει πως οι απομακρύνσεις για τους συμμάχους θα τερματιστούν λίγο νωρίτερα.
Για αυτό έχουμε ανάγκη από πρόσθετες επιλογές για τις απομακρύνσεις, μεταξύ των οποίων κυρίως μη στρατιωτικές επιχειρήσεις στο αεροδρόμιο» υποστήριξε ο Maas, αναφέροντας πως για το θέμα αυτό η Γερμανία συζητά με τους Ταλιμπάν.
«Το θέμα είναι να σώσουμε ανθρώπους και είμαι έτοιμος να συζητήσω μ' αυτούς που είναι απαραίτητο να συζητήσουμε για να το πετύχουμε» ανέφερε ο Maas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης