Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικές εκλογές: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής υποψηφίου καγκελαρίου του CSU εν μέσω προεκλογικού αγώνα

Γερμανικές εκλογές: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής υποψηφίου καγκελαρίου του CSU εν μέσω προεκλογικού αγώνα
Ο κύβος έχει ήδη ριφθεί…

Το ποιος είναι υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) έχει τελεσίδικα αποφασιστεί.
Eίναι ο Άρμιν Λάσετ και δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Μπλούμε.
"Ο κύβος έχει ήδη ριφθεί.
Υποψήφιος καγκελάριός μας είναι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ θέλουν και οι δύο να κάνουν τα κόμματά τους όσο το δυνατόν ισχυρότερα. Σε αυτή τη φάση, δεν πρόκειται να γίνει μια συζήτηση (για αλλαγή υποψηφίου καγκελαρίου), η οποία τελικά δεν βοηθά κανέναν εκτός από τον πολιτικό αντίπαλο.
Βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικού αγώνα", είπε ο Μπλούμε σε διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή της εφημερίδας "Bild".
Την περασμένη εβδομάδα, πολιτικοί από τις τάξεις των συντηρητικών είχαν ζητήσει να αποσυρθεί ο Λάσετ από υποψήφιος καγκελάριος, εάν οι δημοσκοπήσεις του κόμματος δεν βελτιωθούν.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν τον Σοσιαλδημοκράτη (SPD) Όλαφ Σολτς να προηγείται κατά πολύ του Χριστιανοδημοκράτη Λάσετ στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και τα δύο μεγάλα κόμματα να είναι πλέον ισοδύναμα.
Ο Λάσετ επικράτησε του Χριστιανοκοινωνιστή Ζέντερ στην εσωκομματική ψηφοφορία και εχρίσθη κοινός υποψήφιος καγκελάριος των δύο αδελφών κομμάτων, Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης