Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Άλμα 3% και τέλος στο 7ήμερο πτωτικό σερί

Πετρέλαιο: Άλμα 3% και τέλος στο 7ήμερο πτωτικό σερί
Το πετρέλαιο τύπου Brent ενισχυόταν 2,17 δολάρια, ή 3,2%, στα 67,35 δολάρια το βαρέλι
Άνοδο 3% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από το πτωτικό σερί των επτά ημερών, με τα κέρδη να οφείλονται στην εξασθένηση του δολαρίου, παρά τις ανησυχίες για τη ζήτηση που προκάλεσαν τα αυξανόμενα κρούσματα της μετάλλαξης Delta.
Το πετρέλαιο τύπου Brent ενισχυόταν 2,17 δολάρια, ή 3,2%, στα 67,35 δολάρια το βαρέλι, αφού άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαΐου στα 64,60 δολάρια.
Το αμερικανικό αργό πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 2,11 δολ.ή 3,3% στα 64,25 δολ.
Η τιμή είχε φτάσει τα 61,74 δολάρια στις πρώτες συναλλαγές στην Ασία, αντιπροσωπεύοντας επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαΐου.
Αργό και brent σημείωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε διάστημα άνω των εννέα μηνών την περασμένη εβδομάδα, με το Brent να υποχωρεί περίπου 8% και το WTI περίπου 9%.

Βαρίδι οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Πολλά κράτη ανταποκρίνονται στο αυξανόμενο ποσοστό των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό εισάγοντας νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
"Αναμένουμε να δούμε περισσότερες προσαρμογές αυτήν την εβδομάδα, αλλά το κλίμα της αγοράς πιθανότατα θα παραμείνει αρνητικό, με τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη βραδύτερη ζήτηση καυσίμων παγκοσμίως", δήλωσε ο Kazuhiko Saito, επικεφαλής αναλυτής της Fujitomi Securities.
Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, επέβαλε νέους περιορισμούς, οι οποίοι επηρεάζουν τη ναυτιλία και τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.
Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι έξι ομότιμων συναλλαγών, διαπραγματεύτηκε στα 93,349, μειωμένος ελαφρώς μετά το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών την Παρασκευή στα 93,734.
Οι επενδυτές επίσης προσαρμόζουν τις θέσεις τους πριν από το ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης