Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο μύθος της προστασίας της μάσκας καταρρέει - Τα 6 γραφήματα που το αποδεικνύουν

Ο μύθος της προστασίας της μάσκας καταρρέει - Τα 6 γραφήματα που το αποδεικνύουν

Η πλειοψηφία των πολιτικών εγκατέλειψε γρήγορα τους περισσότερους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID

Όταν το CDC άλλαξε την καθοδήγησή του τον Μάιο για να πει ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζονται πλέον μάσκες, πολλοί στο ευρύ κοινό θεώρησαν ότι σήμανε το τέλος της πανδημίας.

Η πλειοψηφία των πολιτικών εγκατέλειψε γρήγορα τους περισσότερους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID, επειδή οι μάσκες ήταν η ορατή υπενθύμιση ότι ο κόσμος «βρισκόταν εν μέσω πανδημίας».
Αλλά η συνέχεια έδειξε ότι ήταν άκρως λανθασμένη μια τέτοια πολιτική.
Τα τεστ, ο αναπόφευκτος πανικός των μέσων ενημέρωσης και η ανικανότητα των υπαλλήλων της δημόσιας υγείας τροφοδοτεί μια ατέρμονη πανδημία, σύμφωνα με τους τρέχοντες ορισμούς.

Η σύγκριση των περιοχών με μάσκες

Ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία που κατέδειξαν τα "πισωγυρίσματα" των αρχών σχετικά με τις μάσκες, ήταν ότι δόθηκε η ευκαιρία να συγκρίνουμε περιοχές με και χωρίς εντολές μάσκας.
Με πολλούς πολιτικούς ή τοπικούς αξιωματούχους να διστάζουν να επιστρέψουν στις εντολές υποχρεωτικότητας της μάσκας, οι True Believers in The Science™ δημιούργησαν ένα εύκολο σημείο σύγκρισης.
Μια τέτοια πολιτεία είναι η Λουιζιάνα, όπου ο Κυβερνήτης John Bell Edwards έδωσε εντολή για μάσκες λόγω του αυξανόμενου ποσοστού των κρουσμάτων της πολιτείας του.
Από την άλλη, το Αρκάνσας και ο Μισισιπής δεν επέβαλαν μάσκες, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη του Αρκάνσας Asa Hutchinson.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ακολούθησαν τις ίδιες τάσεις. 
Στην πραγματικότητα, η ανάπτυξη των κρουσμάτων στο Αρκάνσας φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί νωρίτερα και μπορεί να φτάσει σε ήπιο επίπεδο.
Το πλήρες πλαίσιο των κρουσμάτων σε αυτές τις τρεις πολιτείες αναδεικνύει σαφώς τη ματαιότητα των μάσκων και των σχετικών πολιτικών τους.
Είχαν σχεδόν πανομοιότυπες καμπύλες για το σύνολο της πανδημίας, ανεξάρτητα από την πολιτική μάσκας ή τον χρόνο.

Η εικόνα διεθνώς

Η αποτυχία της μάσκας δεν περιορίζεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Άλλες χώρες και περιοχές βιώνουν το ίδιο.
Το πιο σημαντικό, το Ισραήλ, όπου οι μάσκες, οι οποίες προηγουμένως πιστώνονταν ότι κατέβασαν την καμπύλη, επανήλθαν μετά από μόλις εννέα ημέρες:

Παρά την επιθετική ώθηση για μάσκες ΚN95 από ορισμένους εμπειρογνώμονες, τα γερμανικά κράτη με εντολές ΚN95 δεν πήγαν καλύτερα από εκείνα χωρίς απαίτηση για τις δήθεν πιο αποτελεσματικές μάσκες:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης