Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη - Ισχυρή παραμένει η επιχειρηματική δραστηριότητα - Στις 59,5 μονάδες τον Αύγουστο του 2021

Ευρωζώνη - Ισχυρή παραμένει η επιχειρηματική δραστηριότητα - Στις 59,5 μονάδες τον Αύγουστο του 2021
Ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit για την ευρωζώνη, που εξετάζει τη δραστηριότητα τόσο στη βιομηχανία όσο και στις υπηρεσίες, διαμορφώθηκε στις 59,5 μονάδες τον Αύγουστο έναντι 60,2 τον Ιούλιο
Αν και η οικονομία της ευρωζώνης έχει χάσει κάποια δυναμική τον Αύγουστο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο για ισχυρή ανάπτυξη το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit για την ευρωζώνη, που εξετάζει τη δραστηριότητα τόσο στη βιομηχανία όσο και στις υπηρεσίες, διαμορφώθηκε στις 59,5 μονάδες τον Αύγουστο έναντι 60,2 τον Ιούλιο. Σημειώνεται ότι μια μέτρηση άνω των 50 μονάδων αντιπροσωπεύει μια επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας. Τα στοιχεία του Αυγούστου αποτελούν χαμηλό δύο μηνών.

Τα τελευταία στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα έρχονται καθώς πολλοί καταναλωτές απολαμβάνουν την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, κάτι που έχει δώσει ώθηση στην οικονομική ανάκαμψη στον απόηχο της πανδημίας.

Γαλλία

Οι γαλλικές επιχειρήσεις δεν απέφυγαν την επιβράδυνση του momentum κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.
Ο δείκτης PMI υποχώρησε σε 55,9 μονάδες τον Αύγουστο έναντι 56,6 τον Ιούλιο, σημειώνοντας χαμηλό 4 μηνών. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ισχυρή ανάπτυξη το γ' τρίμηνο του έτους.

Γερμανία

Στη Γερμανία, όπου αναμένονται εκλογές τον επόμενο μήνα, η επιχειρηματική δραστηριότητα -επίσης- υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών.
Ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώθηκε στις 60,6 μονάδες τον Αύγουστο έναντι 62,4 τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης