Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Biden - Sanchez για τη χρήση δύο στρατιωτικών βάσεων για Αφγανούς πρόσφυγες στην νότια Ισπανία

Συμφωνία Biden - Sanchez για τη χρήση δύο στρατιωτικών βάσεων για Αφγανούς πρόσφυγες στην νότια Ισπανία
Ο Pedro Sanchez και ο Joe Biden συμφώνησαν για την χρήση των βάσεων της Moron και της Rota για την φιλοξενία Αφγανών που συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ

Δύο στρατιωτικές βάσεις στη νότια Ισπανία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δεχτούν Αφγανούς που έχουν εργαστεί για την αμερικανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 22/8 η ισπανική κυβέρνηση.
Σε αυτό, όπως ανακοινώθηκε από την ισπανική κυβέρνηση, συμφώνησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Pedro Sanchez, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία το Σάββατο 21/8.
Ειδικότερα, σε 25λεπτη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το βράδυ του Σαββάτου 21/8 , ο J. Biden και ο Pedro Sanchez συμφώνησαν ότι οι στρατιωτικές βάσεις στην Moron de la Frontera κοντά στην Σεβίλλη και στην Rota κοντά στην Κάδιθ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσφυγες από το Αφγανιστάν , μέχρι να ρυθμιστεί να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.

Η ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης

«Ο Pedro Sanchez και ο Joe Biden συμφώνησαν για την χρήση των βάσεων της Moron και της Rota για την φιλοξενία Αφγανών που συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ, ενώ θα βρίσκονται εν αναμονή της μεταφοράς τους σε άλλες χώρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισπανική κυβέρνηση.
«Μόλις είχα μια εποικοδομητική συνομιλία με τον πρόεδρο J. Biden  κατά την οποία συζητήσαμε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα την κατάσταση στο Αφγανιστάν και την συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών μας για την απομάκρυνση πολιτών από αυτήν την χώρα», σημείωσε ο Pedro Sanchez σε χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter.

Στην Ισπανία οι πρώτοι Αφγανοί

Σε κέντρο υποδοχής Αφγανών της ΕΕ στην Ισπανία, το οποίο βρίσκεται σε στρατιωτική βάση έξω από την Μαδρίτη, έφτασε στις 21/8 αεροπλάνο που μετέφερε 110 Αφγανούς πρόσφυγες και τις οικογένειές τους, εκ των οποίων οι 36 άνθρωποι που είχαν εργαστεί για τις ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.
Σημειώνεται ότι η βάση χρησιμοποιείται για την φιλοξενία Αφγανών προσφύγων, που είχαν εργαστεί για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και των οικογενειών τους.
Στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης