Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Αντιτίθεμαι στην υποδοχή άλλων Αφγανών - Αυτό δεν θα συμβεί

Kurz (Αυστρία): Αντιτίθεμαι στην υποδοχή άλλων Αφγανών - Αυτό δεν θα συμβεί
Όσοι εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν θα πρέπει να παραμείνουν στην περιοχή, τονίζει ο S. Kurz

Αντιτίθεται ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, στην υποδοχή άλλων Αφγανών που εγκαταλείπουν τη χώρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Taliban.
O Sebastian Kurz σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Puls 24, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από την μετάδοσή της, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Αντιτίθεμαι ξεκάθαρα στην εκούσια υποδοχή από εμάς περισσότερων ανθρώπων και αυτό δεν θα συμβεί κατά τη διάρκεια της καγκελαρίας μου».
«Δεν είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να υποδεχθούμε περισσότερους ανθρώπους. Το αντίθετο μάλιστα», τονίζει ο Kurz αναφερόμενος στους Αφγανούς και προσθέτει πως «η συμβολή της Αυστρίας είναι δυσανάλογα μεγάλη», για τον μεγάλο αριθμό Αφγανών προσφύγων και αιτούντων άσυλο που βρίσκονται ήδη στην χώρα.
Κατά τον ίδιο, όσοι εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν θα πρέπει να παραμείνουν στην περιοχή.
Σημείωσε ο Αυστριακός καγκελάριος ότι οι γειτονικές χώρες Τουρκμενιστάν και Ουζμπεκιστάν έχουν δεχθεί αντίστοιχα μόνον 14 και 13 Αφγανούς πρόσφυγες.

Οι μετανάστες στην Αυστρία

Το ποσοστό των αιτούντων άσυλο που δέχθηκε η Αυστρία κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015 και του 2016 στην Ευρώπη υπερβαίνει το 1% πληθυσμού της.
Άλλωστε, ο Sebastian Kurz έχτισε την σταδιοδρομία του ακολουθώντας σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό και κερδίζοντας όλες τις βουλευτικές εκλογές που έχουν διεξαχθεί από το 2017.
Ήδη, η Αυστρία έχει δεχθεί πάνω από 40.000 Αφγανούς πρόσφυγες, τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό στην Ευρώπη μετά την Γερμανία, η οποία έχει δεχθεί 148.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για το 2020.
Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός της Αυστρίας είναι εννέα φορές μικρότερος από της Γερμανίας.
Επίσης, η Αυστρία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Η Βιέννη είχε αποστείλει πολύ μικρό αριθμό δυνάμεων στο Αφγανιστάν που σύμφωνα με τον ιστότοπο του NATO, φτάνει τους 16 στρατιωτικούς για την Αποστολή Αποφασιστικής Υποστήριξης, μια προσπάθεια για την εκπαίδευση και την παροχή συμβουλών στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης