Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία - κορωνοϊός: Συλλήψεις διαδηλωτών που τάσσονται κατά των περιοριστικών μέτρων από την αστυνομία

Αυστραλία - κορωνοϊός: Συλλήψεις διαδηλωτών που τάσσονται κατά των περιοριστικών μέτρων από την αστυνομία
Συλλήψεις και πρόστιμα από την αστυνομία
Σχετικά Άρθρα

Σε συλλήψεις διαδηλωτών που τάσσονται κατά των lockdown σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ προχώρησε η αστυνομία της Αυστραλίας, την ώρα που η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων.
Στην Μελβούρνη η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσει τους πάνω από 4.000 διαδηλωτές.
Ωστόσο, πλήθος κατάφερε να πραγματοποιήσει πορεία και κάποιοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία, μετά την εντολή που δόθηκε από τον πρωθυπουργό της Βικτόρια Daniel Andrews , για τη διεύρυνση σε όλη την πολιτεία του lockdown που αρχικά είχε επιβληθεί μόνο στην πρωτεύουσά της.
Στο Σίδνεϊ αποτράπηκε η συγκέντρωση μικρότερων ομάδων διαδηλωτών από δύναμη της αστυνομίας, ενώ η αστυνομία της πολιτείας Βικτόρια ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 218 ανθρώπους στην πρωτεύουσα Μελβούρνη, επέβαλε 236 πρόστιμα και έθεσε υπό κράτηση 3 ανθρώπους για επίθεση σε αστυνομικούς.
Η αστυνομία περιπολούσε στους δρόμους του Σίδνεϊ και απέκλειε την μεταφορά κόσμου με ιδιωτικά και δημόσια μέσα μεταφοράς στο κέντρο της πόλης για να περιορίσει τον αριθμό των διαδηλωτών.
Το πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί στους συλληφθέντες μπορεί να φτάσει τα 5.452 δολάρια Αυστραλίας (πάνω από 3.300 ευρώ) για παραβίαση εντολών για την δημόσια υγεία.
Ακόμη, η αστυνομία στη Νέα Νότια Ουαλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, ανακοίνωσε ότι απήγγειλε κατηγορίες σε 47 ανθρώπους για παραβίαση εντολών για την δημόσια υγεία ή για αντίσταση κατά την σύλληψη, ενώ επέβαλε 260 πρόστιμα που κυμαίνονται από 50 ως 3.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 30 ως 1.800 ευρώ).

Στο νοσοκομείο 7 αστυνομικοί

Επτά αστυνομικοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο μετά από συγκρούσεις με τους διαδηλωτές.
Στο μεταξύ, η Αυστραλία ανακοίνωνε την μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε μια ημέρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Έξαρση κρουσμάτων σε 24 ώρες

Μπορεί το Σίδνεϊ, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας με πάνω από 5 εκατομμύρια κατοίκους, να βρίσκεται σε αυστηρό lockdown πάνω από δύο μήνες, όμως δεν έχει επιτύχει να περιορίσει το πρόσφατο ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, το οποίο εξαπλώθηκε σε άλλες πολιτείες φτάνοντας μέχρι και τη γειτονική Νέα Ζηλανδία.
Στο Σίδνεϊ, που είναι και το επίκεντρο του ξεσπάσματος που αποδίδεται στην παραλλαγή Delta, καταγράφηκε η πλειοψηφία των 894 κρουσμάτων του περασμένου 24ωρου στην Αυστραλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης