Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble για Αφγανιστάν: Η εκκένωση μοιάζει διαβολεμένα με απόδραση

Schaeuble για Αφγανιστάν: Η εκκένωση μοιάζει διαβολεμένα με απόδραση
O Schaeuble εμφανίστηκε ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με τους Taliban
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag) Wolfgang Schaeuble δήλωσε συγκλονισμένος από τη ζοφερή κατάσταση στο Αφγανιστάν, χαρακτήρισε την απομάκρυνση των Γερμανών απόδραση, τάσσεται όμως υπέρ των διαπραγματεύσεων με τους Taliban.
Ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός ανησυχεί μεν ότι η πτωτική τάση του κόμματός του μπορεί να εδραιωθεί, αλλά δηλώνει ότι είναι αναστρέψιμη μέχρι τις εκλογές.
«Eίμαι συγκλονισμένος.
Η κατάσταση είναι απολύτως ζοφερή στο Αφγανιστάν.
Όλα τα δυτικά έθνη έκαναν λάθος εκτίμηση ως προς το πόσο γρήγορα θα προχωρούσαν οι Taliban.
Ήταν σαφές ότι το τοπικό προσωπικό έπρεπε να απομακρυνθεί από τη χώρα, αλλά η απομάκρυνση των Γερμανών μοιάζει διαβολεμένα με απόδραση. Θυμίζει τις φωτογραφίες της Σαϊγκόν.
Η επόμενη ομοσπονδιακή Βουλή ( Bundestag) θα ασχοληθεί με αυτό», είπε σε συνέντευξή του στα δίκτυα RTL και ntv.
Ταυτόχρονα, ο Schaeuble εμφανίστηκε ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με τους Taliban. «Εμπειρογνώμονες και από οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών μου είπαν ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε και με τους Taliban.
Το θεωρώ εύλογο.
Σε κάθε περίπτωση δεν έχουν γίνει ακόμη σφαγές από τους Taliban», όπως είπε.

Γερμανικές εκλογές

Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός θεωρεί ότι «η προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου καγκελαρίου του κόμματός του Armin Laschet έχει μεγάλα προβλήματα.
Είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους όσους κάνουν προεκλογική εκστρατεία για τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU).
Η αντιστροφή της πτωτικής τάσης στην προεκλογική εκστρατεία, αυτό είναι το πρόβλημά μας. Τέτοιες τάσεις ενέχουν πάντα τον κίνδυνο να εδραιωθούν.
Η περίπλοκη κατάσταση για τον Armin Laschet είναι ότι δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί από την Καγκελάριο. Ταυτόχρονα, όλοι γνωρίζουν πώς ο Gerhard Schroedoer κέρδισε τις εκλογές το 1998 μετά από 16 χρόνια καγκελαρίας του Helmut Kohl.
Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) είχε απλώς το σύνθημα:
«Ευχαριστούμε, Helmut.
Είναι αρκετά», δήλωσε ο Schaeuble στη συνέντευξή του.
Ωστόσο, ο νυν πρόεδρος της ομοσπονδιακής Βουλής δήλωσε «σίγουρος ότι στις εναπομείνασες πέντε εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του η πτωτική τάση είναι αναστρέψιμη.
Στόχος πρέπει να είναι τουλάχιστον το 30%.
Αν αγωνιστούμε για πέντε εβδομάδες, μπορούμε να τον επιτύχουμε», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης