Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν 3D μοντέλο καρκινικού όγκου, που περιλαμβάνει και κύτταρα του ασθενούς

Ισραήλ: Κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν 3D μοντέλο καρκινικού όγκου, που περιλαμβάνει και κύτταρα του ασθενούς
Πρόκειται για μια παγκόσμια πρώτη του εγχειρήματος και δίνει πολλές ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου.
Ομάδα Ισραηλινών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ εκτύπωσε τον πρώτο κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο στον κόσμο χρησιμοποιώντας έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή, αναδημιουργώντας τα αιμοφόρα αγγεία που ρέουν και τον εγκεφαλικό ιστό που τα περιβάλλει.
Πρόκειται για μια παγκόσμια πρώτη του εγχειρήματος και δίνει πολλές ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου.
Ο όγκος του γλοιοβλαστώματος βασίζεται σε δείγματα ασθενών που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και περιβάλλεται από ένα πολύπλοκο σύστημα που μοιάζει με αιμοφόρα αγγεία μέσω των οποίων μπορούν να ρέουν κύτταρα αίματος και φάρμακα, προσομοιώνοντας έναν πραγματικό όγκο, εξήγησε ο καθηγητής Ronit Satchi-Fainaro, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.
Το γλοιοβλάστωμα είναι ο πιο θανατηφόρος τύπος καρκίνου του εγκεφάλου.

Νέα μέθοδος για τη δοκιμή φαρμάκων κατά του καρκίνου

Το τρισδιάστατο μοντέλο θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανακάλυψης και ανάπτυξης φαρμάκων ή φαρμάκων που μπορούν να προσφερθούν και να διευκολύνει ένα νέο επίπεδο εξατομικευμένης ιατρικής για τους ασθενείς, επιτρέποντας τη γρήγορη και πιο ισχυρή πρόβλεψη των καταλληλότερων θεραπειών.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 18/8 στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances. 
Διεξήχθη σε συνεργασία με τη διδάκτορα Lena Neufeld. 
Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Foundationδρυμα Morris Kahn, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, το Israel Cancer Research Fund, το Israel Cancer Association, το Israel Science Foundation και το Check Point Software Technologies.
481641.webp
«Οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες του εγκεφάλου είναι διαφορετικές από αυτές των άλλων οργάνων, όπως το δέρμα, το στήθος ή το οστό. 
Ο ιστός του μαστού αποτελείται κυρίως από λίπος.
O
 οστικός ιστός είναι κυρίως ασβέστιο. Κάθε ιστός έχει τις δικές του ιδιότητες, οι οποίες επηρεάζουν τη συμπεριφορά των καρκινικών κυττάρων και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται στα φάρμακα », δήλωσε ο Satchi-Fainaro.
Ο Satchi-Fainaro είπε ότι χρειάστηκε η ομάδα πέντε χρόνια για να δημιουργήσει τον τρισδιάστατο βιο-τυπωμένο όγκο.
«Είχαμε πολλές δυσκολίες και προκλήσεις», είπε.
Αλλά τώρα ελπίζουν ότι αυτή η σημαντική ανακάλυψη θα αλλάξει την έρευνα του καρκίνου στο διηνεκές.
«Η καινοτομία μας δίνει πρωτόγνωρη πρόσβαση, χωρίς χρονικά όρια, σε τρισδιάστατους όγκους που μιμούνται καλύτερα το κλινικό σενάριο, επιτρέποντας τη βέλτιστη διερεύνηση».

www.bankingnews.gr 

 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης