Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 3% στο πετρέλαιο - Το brent στα 66 δολ. λόγω ανησυχίας για τη ζήτηση

«Βουτιά» 3% στο πετρέλαιο - Το brent στα 66 δολ. λόγω ανησυχίας για τη ζήτηση
Τόσο το brent όσο και το αμερικανικό αργό υποχωρούν για έξι συνεχόμενες ημέρες
Σχετικά Άρθρα
Στα 66 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου τύπου brent, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, λόγω της ανησυχίας σχετικά με την ασθενέστερη ζήτηση, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού και ενισχύεται το δολάριο.
Η κυκλοφορία της μετάλλαξης Delta σε περιοχές με χαμηλό δείκτη εμβολιασμού, οδηγεί στη μετάδοση της COVID-19, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Οι θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό αυξήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον τελευταίο μήνα.
"Η μεγαλύτερη σε διάρκεια μάχη ενάντια στον αόρατο εχθρό καθιστά τους επενδυτές επιφυλακτικούς και ρεαλιστές, οδηγώντας σε σταδιακά πιο ήπιες τιμές", δήλωσε ο Tamas Varga, της PVM, σύμφωνα με το Reuters.
«Η πιθανή απόσυρση της νομισματικής υποστήριξης, η χαοτική κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν που απειλεί με νέα μεταναστευτική κρίση και οι ανησυχίες για τη συνεχή εξάπλωση του ιού διατηρούν το δολάριο σε ζήτηση.
Το δολάριο έφτασε σε υψηλό εννέα μηνών.

Πτωτικό σερί

Το πετρέλαιο brent υποχωρεί κατά 2,10 δολ ή 3,1%, στα 66,13 δολ,  αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαΐου.
Το αμερικανικό αργό West Intermediate (WTI) σημειώνει πτώση 2,28 δολ, ή 3,5%, στα 63,18 δολ μετά την πτώση στα 62,96 δολ, επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαΐου.
Τόσο το brent όσο και το αμερικανικό αργό υποχωρούν για έξι συνεχόμενες ημέρες, το μεγαλύτερο πτωτικό σερί, μετά από πτώση έξι ημερών και για τα δύο συμβόλαια που έληξαν στις 28 Φεβρουαρίου 2020.
"Οι ανησυχίες σχετικά με τη μείωση των προσδοκιών της ζήτησης ως αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως συνέβαλαν στη μείωση", δήλωσε ο Naeem Aslam της Avatrade.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας την περασμένη εβδομάδα υποβάθμισε τις προοπτικές ζήτησης πετρελαίου λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Delta.
Ο ΟΠΕΚ, ωστόσο, διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις του για τη ζήτηση.
Η απροσδόκητη άνοδος στα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ, ενίσχυσε τις ανησυχίες για τη ζήτηση, δεδομένου ότι η ζήτηση για καύσιμα κινητήρων κορυφώνεται συνήθως το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο.
Το ισχυρό δολάριο αυξάνει επίσης την πίεση στις τιμές του μαύρου χρυσού.
Το δολάριο ενισχύθηκε λόγω των προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα αρχίσει το tapering.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης