Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolton: Το Αφγανιστάν θα μπορούσε να ξαναγίνει... παράδεισος για τους τρομοκράτες

Bolton: Το Αφγανιστάν θα μπορούσε να ξαναγίνει... παράδεισος για τους τρομοκράτες

O John Bolton υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να παραμείνουν στο Αφγανιστάν για όσο υπάρχει η απειλή από τις τρομοκρατικές οργανώσεις

Την εκτίμηση ότι η επιστροφή των Taliban στην εξουσία θα μπορούσε να μετατρέψει το Αφγανιστάν σε... παράδεισο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, που δουν στην περιοχή, εξέφρασε ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, John Bolton.
Καθώς οι ΗΠΑ απέσυραν τα στρατεύματα πριν από τη λήξη της προθεσμίας στις 31 Αυγούστου, οι Taliban κινήθηκαν αστραπιαία καταλαμβάνοντας περισσότερο έδαφος.
Μιλώντας στο CNBC, ο Bolton είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν μπει στο Αφγανιστάν το 2001 για να εκδιώξουν τους Taliban. «Μείναμε εκεί για έναν εξίσου σοβαρό στρατηγικό λόγο», δήλωσε ο ίδιος, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως «γεράκι» εξωτερικής πολιτικής. «Αυτό ήταν να μην έχουν οι Taliban, η Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές ομάδες ένα προνομιακό καταφύγιο από το οποίο θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να κατευθύνουν επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των φίλων και συμμάχων μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες;

Σύμφωνα με τον Bolton, οι ΗΠΑ θα έπρεπε να διατηρήσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στο Αφγανιστάν για όσο υπάρχει η απειλή από τις τρομοκρατικές οργανώσεις.
«(Οι τρομοκρατικές οργανώσεις) μπορούν τώρα να πάνε στο Αφγανιστάν που ελέγχεται πλέον από τους Taliban και να περιμένουν μια πιο φιλόξενη υποδοχή.
Νομίζω ότι αυτό μας θέτει σε κίνδυνο όλους», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης