Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που προτιμούν οι Αφγανοί πρόσφυγες - Σε Πακιστάν και Ιράν πάνω από 2 εκατ.

Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που προτιμούν οι Αφγανοί πρόσφυγες - Σε Πακιστάν και Ιράν πάνω από 2 εκατ.
Το 85% των Αφγανών προσφύγων μπορεί να βρεθεί στις γειτονικές χώρες, δηλαδή το Ιράν και το Πακιστάν
Σύμφωνα με την Hπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υπήρχαν περίπου 2,6 εκατομμύρια Αφγανοί πρόσφυγες στο εξωτερικό στο τέλος του 2020 που δεν είχαν εκκινήσει ή ολοκληρώσει τις διαδικασίες ασύλου.
Μια ανασκόπηση των προορισμών τους από την Statista δίνει μια επισκόπηση του πού συνήθως αναζητούν καταφύγιο οι Αφγανοί.
Το 85% των Αφγανών προσφύγων μπορεί να βρεθεί στις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν, ενώ η Γερμανία έρχεται τρίτη με 148.000 - ή περίπου 5,5% - Αφγανών προσφύγων που υπολογίζονταν στα τέλη του 2020.
25559.jpeg

Η εικόνα στην Ευρώπη

Η Αυστρία, η Γαλλία και η Σουηδία είναι άλλοι σημαντικοί προορισμοί για Αφγανούς πρόσφυγες στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου 7.000 Αφγανοί έλαβαν μόνιμο ή προσωρινό νομικό καθεστώς στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Τουλάχιστον 2.200 από αυτούς βρίσκονταν στην Ελλάδα, 1.800 στη Γαλλία, 1.000 στη Γερμανία και περίπου 700 στην Ιταλία, αφήνοντας μικρότερα μεγέθη για άλλα κράτη της ΕΕ.
Συνολικά, οι Αφγανοί πρόσφυγες είχαν 62% πιθανότητα να πάρουν νομιμοποίηση στην ΕΕ, παρόλο που σε πολλούς χορηγείται μόνο το προσωρινό δικαίωμα παραμονής.
Αντίθετα, η Γαλλία και η Γερμανία είναι επίσης οι χώρες που απορρίπτουν τους περισσότερους Αφγανούς αιτούντες άσυλο, αλλά οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πλέον αναστείλει τις απελάσεις υπό το φως των εξελίξεων στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης