Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Εξαγοράζει την ολλανδική εταιρεία διαχείρισης NNIP, έναντι 1,7 δισ. ευρώ

Goldman Sachs: Εξαγοράζει την ολλανδική εταιρεία διαχείρισης NNIP, έναντι 1,7 δισ. ευρώ
Η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Solomon, ώστε να μειώσει την εξάρτηση των εσόδων της Goldman από τα κέρδη από τις παγκόσμιες αγορές
Σχετικά Άρθρα

Στην εξαγορά της NNIP, του επενδυτικού βραχίονα της ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρείας NN θα προχωρήσει η Goldman Sachs, έναντι 1,7 δισ. ευρώ, στη μεγαλύτερη εξαγορά από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, από τότε που ο David Solomon ανέλαβε επικεφαλής το 2018.
Η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Solomon, ώστε να μειώσει την εξάρτηση των εσόδων της Goldman από τα κέρδη από τις παγκόσμιες αγορές και την παροχή συμβουλών σε συμφωνίες.
"Αυτή η εξαγορά μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή μας στρατηγική και να διευρύνουμε την πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών μας στοιχείων", δήλωσε ο Solomon. Η NNIP, ή NN Investment Partners, διαθέτει 335 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία και η εξαγορά θα διπλασιάσει το σύνολο που διαχειρίζεται η Goldman Sachs στην Ευρώπη σε περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ισχυρή συμμαχία

Η Goldman ανέφερε ότι οι 900 υπάλληλοι της NNIP θα ενταχθούν στην GS και οι Κάτω Χώρες θα γίνουν "μια σημαντική τοποθεσία" στις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες.
Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα συνάψουν μια 10ετή στρατηγική συνεργασία βάσει της οποίας η Goldman θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον Όμιλο NN με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν οι εταιρείες.
"Η συνδυασμένη επενδυτική τεχνογνωσία και κλίμακα θα ενισχύσουν την προσφορά υπηρεσιών στους πελάτες της NN Investment Partners, συμπεριλαμβανομένου του Ομίλου NN", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της NN David Knibbe.
Η NN δήλωσε ότι η πώληση του NNIP θα βελτιώσει τον δείκτη φερεγγυότητας II κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες και το επιπλέον κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για εξαγορές ή πρόσθετες αποδόσεις στους μετόχους.
Ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της ολλανδικής εταιρείας είχε προσελκύσει επίσης ενδιαφέρον από άλλους ασφαλιστές και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, όπως η UBS, η γερμανική DWS και οι ΗΠΑ όνομα Nuveen, ανέφερε το Reuters τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης