Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μετάλλαξη «Delta» ρίχνει στο 53% την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στους ηλικιωμένους

Η μετάλλαξη «Delta» ρίχνει στο 53% την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στους ηλικιωμένους
Δραματικά μειωμένα ποσοστά προστασίας από τα εμβόλια επιφέρει η μετάλλαξη «Δέλτα» στους ηλικιωμένους

Δραματικά μειωμένα ποσοστά προστασίας από τα εμβόλια επιφέρει η μετάλλαξη «Δέλτα» στους ηλικιωμένους σύμφωνα με νέα στατιστικά δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα 18/8 η επικεφαλής των αμερικανικών κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).
Συγκεκριμένα η Δρ Gualenksy υπεραμύνθηκε του σχεδίου για τρίτη δόση λέγοντας ότι πρόσφατη έρευνα σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έπεσε στο 53% με την μετάλλαξη «Δέλτα».
Επικαλέστηκε επίσης, για να καταδείξει την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης, έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα στο Ισραήλ και από την οποία προκύπτει αύξηση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων της Pfizer στο 86% με την χορήγηση της ενισχυτικής δόσης.

ΠΟΥ: Η Δέλτα διεμβολίζει τους ανεμβολίαστους

Την ίδια στιγμή ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κυκλοφορία της μετάλλαξης «Δέλτα» σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά προκαλεί μετάδοση της Covid-19 σε όλο τον κόσμο.
«Σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο όπου η παραλλαγή Δέλτα καταγράφει αύξηση κρουσμάτων ακόμη και σε χώρες οι οποίες, σε εθνικό επίπεδο, έχουν υψηλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης — ο ιός, το ίδιο το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, κυκλοφορεί πραγματικά σε περιοχές που έχουν χαμηλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης και στο πλαίσιο μιας πολύ περιορισμένης και ασυνεπούς χρήσης των μέτρων δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας”, δήλωσε η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία Βαν Κέρκοβ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του Τύπου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης