Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικές εκλογές: To SPD ξεπερνά τους Πράσινους και πλησιάζει το CDU

Γερμανικές εκλογές: To SPD ξεπερνά τους Πράσινους και πλησιάζει το CDU
Η τελευταία δημοσκόπηση από το ινστιτούτο ερευνών Forsa δίνει στους συντηρητικούς 23%
Σχετικά Άρθρα

Το κεντροαριστερό γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ξεπέρασε τους Πράσινους και κλείνει τη διαφορά που το χωρίζει από τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ λιγότερο από έξι εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, έδειξε σήμερα δημοσκόπηση.
Η υποστήριξη προς τον συνασπισμό των συντηρητικών με επικεφαλής τον Armin Laschet, ο οποίος θεωρείτο ευρέως φαβορί για τη διαδοχή της Merkel στην καγκελαρία μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, έχει υποχωρήσει μετά το τέλος Ιουνίου, όταν έφθανε το 28%-30%.
Η τελευταία δημοσκόπηση από το ινστιτούτο ερευνών Forsa δίνει στους συντηρητικούς 23%, όπως και πριν από μία εβδομάδα.
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ο υποψήφιος των οποίων για την καγκελαρία Olaf Scholz έρχεται πρώτος στις μετρήσεις δημοτικότητας, καταγράφουν άνοδο κατά 2 μονάδες, στο 21%.
Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων από τον Μάρτιο 2017 και ανοίγει διάφορες επιλογές για συνασπισμό.
Το σενάριο που ήταν το πιθανότερο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, μια συμμαχία συντηρητικών και Πρασίνων, μοιάζει τώρα λιγότερο πιθανό.
Οι Πράσινοι, με επικεφαλής την υποψήφια για την καγκελαρία Analena Berbock, σημειώνουν πτώση κατά 1 μονάδα, στο 19%.
Η κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν είχε μικρή επίδραση στην πρόθεση ψήφου, παρόλο που η Γερμανία διατηρούσε εκεί το δεύτερο μεγαλύτερο στρατιωτικό απόσπασμα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και προσπαθεί να απομακρύνει ανθρώπους.
Έπειτα από 16 χρόνια στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, η Merkel αποχωρεί από την καγκελαρία μετά τις εκλογές.
Τα ποσοστά του Laschet, πρωθυπουργού του γερμανικού κρατιδίου με το μεγαλύτερο πληθυσμό, της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, έχουν μειωθεί αφού εθεάθη να γελάει στη διάρκεια επίσκεψής του σε πόλη που είχε πληγεί από τις πλημμύρες και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.
Οι ψηφοφόροι βλέπουν τον Scholz, υπουργό Οικονομικών στον συνασπισμό της Merkel, ως ασφαλή επιλογή.
Περίπου 29% απ’ αυτούς που απάντησαν στην έρευνα είπαν στo Forsa πως θα υποστήριζαν τον Scholz, αν γινόταν άμεση ψηφοφορία για την καγκελαρία, περίπου κατά 17 μονάδες περισσότεροι απ’ ό,τι τον Laschet.
Η Berbock βρίσκεται στο 15%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης