Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή στο Ισραήλ: Πριν 4 μήνες δήλωvε ότι νίκησε τον κορωνοιό... και σήμερα δραματικά τονίζει είμαστε ξανά σε πόλεμο

Ανατροπή στο Ισραήλ: Πριν 4 μήνες δήλωvε ότι νίκησε τον κορωνοιό... και σήμερα δραματικά τονίζει είμαστε ξανά σε πόλεμο
Γιατί λοιπόν το Ισραήλ βρίσκεται ξανά σε πόλεμο με τον covid 19 αφού λίγους μήνες νωρίτερα είχε αναφέρει ότι τον κέρδισε;
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με την πανδημία και οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, δήλωσε στις 18 Αυγούστου 2021 ο αρμόδιος επίτροπος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθηγητής Salman Zarka, καθώς ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση έφτασε τους 578, εκ των οποίων οι 100 βρίσκονται διασωληνωμένοι.
Να σημειωθεί ότι πριν περίπου 3-4 εβδομάδες οι βαριά ασθενείς ήταν 52 και έφθασαν τους 578.
Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι αυτά τα λέει το Ισραήλ το πιο εμβολιασμένο κράτος διεθνώς και στην δύο πρώτες δόσεις καθώς οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 85,5% ενώ επίσης είναι και η πρώτη χώρα διεθνώς που ξεκίνησε την 3η δόση εμβολίων έχοντας εμβολιάσει (για 3η φορά) 1,1 εκατ ισραηλινούς.
Το ακόμη σπουδαιότερο όλων είναι το εξής.
Που πήγε η ανοσία της αγέλης;
Που πήγαν οι αναφορές ότι εάν φθάσουμε στο 70% εμβολιασμένων θα τελειώσουμε με την πανδημία;
Που βρίσκονται όσοι διαχώρισαν την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τι έχουν να πουν απέναντι στην πραγματικότητα το 65% των βαριά νοσούντων είναι εμβολιασμένοι;
Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που σήμερα αποδεικνύεται ότι από τα 55.000 κρούσματα ή 100.000 μαζί με αυτούς που δεν είχαν κανένα σύμπτωμα αλλά βρέθηκαν θετικοί, το 53% με 54% είναι εμβολιασμένοι;

Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο όχι με την Hamas αλλά τον κορωνοιό

«Πιστεύω ότι είμαστε σε πόλεμο, η νοσηρότητά αυξάνεται μέρα με τη μέρα», δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθηγητής Salman Zarka, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Νόμου και Συντάγματος της Κνεσέτ της Ισραηλινής Βουλής.
«Κοιτάζοντας τα δεδομένα από το πρωί, δεν μπορούμε να πούμε απλά ίσως…»

Πάνω από 120 άνθρωποι πέθαναν από Covid 19 μόνο την περασμένη εβδομάδα, υπερδιπλάσιοι οι θάνατοι από όλον τον Ιούλιο και πάνω από 15 φορές περισσότεροι από τον Ιούνιο.

Επιδείνωση παντού

Περίπου 7.832 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν στο Ισραήλ στις 17 Αυγούστου, με το 5,6% των ατόμων που εξετάστηκαν να είναι θετικοί.
Στις 16 Αυγούστου τα κρούσματα είχαν εκτιναχθεί στα 8.734 με ποσοστό θετικότητας 6,2% οι υψηλότερες επιδόσεις από τον Φεβρουάριο του 2021.
Εν τω μεταξύ, η χώρα συνεχίζει τον αγώνα εμβολιασμού ατόμων άνω των 50 ετών με τρίτη δόση.
Ο αρμόδιος επίτροπος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθηγητής Salman Zarka δήλωσε ότι κανείς από τους εμβολιασμένους με 3η δόση δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Μέχρι στιγμής, πάνω από 1,1 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν εμβολιαστεί για 3η φορά.
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Καθηγητής Nachman Ash υπέγραψε οδηγία για τη διενέργεια εμβολιασμών στα σχολεία κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών, σύμφωνα με αναφορές σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Το ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, με το Υπουργείο Παιδείας να αντιτίθενται σθεναρά στην ιδέα.
Ο εμβολιασμός περίπου ενός εκατομμυρίου επιλέξιμων Ισραηλινών που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη θεωρείται από τις αρχές ως η πρώτη προτεραιότητα για την αποφυγή αυστηρότερων περιορισμών.

Προειδοποίηση

«Ο κορωνοιός εάν δεν προσέξουμε θα μας νικήσει και θα φτάσουμε σε νέο lockdown και δεν θα μπορούμε να πάμε 100 μέτρα έξω από το σπίτι μας».
Οι ισχύοντες περιορισμοί δεν επαρκούν για να περιορίσουν την επιδημία, επισήμανε ο καθηγητής Salman Zarka
«Ως επίτροπος για τον covid 19, θα ήθελα να περιορίσω τις συγκεντρώσεις σε 50 άτομα σε κλειστούς χώρους και έως 100 άτομα σε εξωτερικούς χώρους»

Συμπέρασμα

Εάν το πιο εμβολιασμένο κράτος στο κόσμο αναφέρει ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τον covid 19 κάτι δεν πάει καλά.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν μήνες όταν είχαν εντυπωσιακά μειωθεί τα κρούσματα, το Ισραήλ είχε σπεύσει να αναφέρει ότι κέρδισε τον covid 19 και μάλιστα ανακοίνωσε άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάιο, λήξης της καραντίνας, της χρήσης μάσκας και πολλά άλλα.
Στο μεσοδιάστημα οι πολίτες εμβολιάζονταν, φθάνοντας σε επίπεδα 85% εμβολιασμένοι στις κρίσιμες ηλικίες.
Γιατί λοιπόν το Ισραήλ βρίσκεται ξανά σε πόλεμο με τον covid 19 αφού λίγους μήνες νωρίτερα είχε αναφέρει ότι τον κέρδισε;
Γιατί ενώ τα ποσοστά εμβολιασμού είναι συντριπτικά οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν και νοσούν και καταλήγουν στα νοσοκομεία και πεθαίνουν;
Τι ακριβώς συμβαίνει;
Μήπως πρέπει να αλλάξει ριζικά η στρατηγική;
Τον 3ο εμβόλιο δείχνει να δουλεύει αλλά μέχρι πότε θα κρατήσει το τείχος ανοσίας, 6 μήνες και τι θα συμβεί μετά, θα απαιτηθεί και 4η δόση;
Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα αλλά… κάποια ήδη απαντήθηκαν.
Ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι μια οικτρή, μιαρή, νοσηρή και βαριά παθογενής πολιτική που και την κοινωνία διχάζει και τα προβλήματα της πανδημίας δεν επιλύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης