Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά πρόσημα για τη Wall Street λόγω μείωσης του QE εντός του 2021 - Στο -1,1% ο δείκτης Dow Jones

Αρνητικά πρόσημα για τη Wall Street λόγω μείωσης του QE εντός του 2021 - Στο -1,1% ο δείκτης Dow Jones
Συνεχίζουν να χάνουν έδαφος οι αμερικανικές μετοχές
Σχετικά Άρθρα

Υποχώρηση σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές στη συνεδρίαση της Τετάρτης 18 Αυγούστου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed εντός του 2021, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της oμοσπονδιακής τράπεζας από τη συνάντηση των Αμερικανών υπεύθυνων χάραξης πολιτικής τον Ιούλιο. 
Μοιραία, λοιπόν, η όρεξη για ανάληψη ρίσκου μειώθηκε και οι πωλήσεις αυξήθηκαν, καθώς μάλιστα, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος, Jerome Powell, ο αντίκτυπος της νέας έξαρσης της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα ακόμη παραμένει αβέβαιος. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones «απώλεσε» -1,1%, στις 34.960,69 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 υποχώρησε κατά -1,1%, στις 4.400,26 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώσε πτώση -0,9%, στις 14.525,91 μονάδες

Eιδικότερα, όπως αναφέρεται σχετικώς, εντός του 2021 αναμένεται να υλοποιηθεί το taper tantrum, ήτοι η σταδιακή μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (taper tantrum).
Όσον αφορά τα επιτόκια, οι Αμερικανοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ψήφισαν υπέρ της διατήρησής τους στο 0%, παρά την αισιοδοξία και τη διαπίστωση για ουσιαστική πρόοδο σε σχέση με την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ.
Στη δήλωση που ακολούθησε τη συνεδρίαση, η FOMC ανέφερε ότι η οικονομία έχει σημειώσει πρόοδο σε ό,τι αφορά τον διττό στόχο για πληθωρισμό στο ύψος του 2% αλλά και την επίτευξη πλήρους απασχόλησης.
Στο μεταξύ, τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια παραμένουν οι λιγοστοί νικητές, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών.
Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης δολαρίου την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές βρισκόταν στο +0,54%, «σκαρφαλώνοντας» στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2021, ενώ το αμερικανικό δεκαετές κυμαίνεται στο 1,2%.  
Στα μάκρο, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα για κατοικίες σημείωσε βουτιά τον Ιούλιο, με τις ενάρξεις νέων κατοικιών να υποχωρούν 7% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα. 

Κερδισμένοι - Χαμένοι 

Από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones μόλις δύο έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 28 με αρνητικό.
Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η Salesforce με κέρδη 4,23 δολ. ή σε ποσοστό 1,71% στα 251,22 δολ. και ακολούθησε η Home Depot στα 321,55 δολ. με μικρά κέρδη 0,25%.
Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Chevron (-2,71%), Apple (-2,55%) και IBM (-2,07%).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης