Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η μετοχή της Tesla - Σε εξέλιξη η έρευνα για την ασφάλεια των αυτοκινήτων

tags :
Καταρρέει η μετοχή της Tesla - Σε εξέλιξη η έρευνα για την ασφάλεια των αυτοκινήτων
Μέχρι τώρα οι αναλυτές δεν έχουν αλλάξει τις συστάσεις τους για τη μετοχή της Tesla
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρούς κλυδωνισμούς έχει προκαλέσει στη μετοχή της Tesla η επίσημη έρευνα που άρχισαν οι αμερικανικές αρχές για το σύστημα αυτόματου πιλότου των αυτοκινήτων της, μετά από μια σειρά ατυχημάτων που είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 17 τραυματίες και έναν νεκρό.
Ο αυτόματος πιλότος είναι μια περιορισμένης δυνατότητας αυτόματη οδήγηση της Tesla, ωστόσο από τον Ιανουάριο του 2018, το NHTSA δήλωσε ότι εντόπισε 11 ατυχήματα όπου τα οχήματα της Tesla «χτύπησαν ένα ή περισσότερα οχήματα».
Η έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, καλύπτει περίπου 765.000 οχήματα Tesla σε μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2014 και 2021.
Το NHTSA δήλωσε επίσης ότι η έρευνά του θα αξιολογήσει τις τεχνολογίες και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση, τη βοήθεια και την επιβολή της εμπλοκής του οδηγού στο δυναμικό έργο οδήγησης κατά τη λειτουργία αυτόματου πιλότου».
Σημειώνεται ότι κατά τα τελευταία χρόνια, το NHTSA έχει στείλει πολυάριθμες ειδικές ομάδες διερεύνησης ατυχημάτων για να εξετάσουν μια σειρά από περιστατικά της Tesla.
Εικόνα

Ο αυτόματος πιλότος μπερδεύει το φεγγάρι για πορτοκαλί φανάρι

Ο αυτόματος πιλότος ενός ηλεκτρικού αμαξιού Tesla μπέρδεψε το φεγγάρι στον ουρανό για ένα πορτοκαλί φωτεινό σηματοδότη, σύμφωνα με το βίντεο που ανέβασε ένας οδηγός του αυτοκινήτου στο Twitter.
"Ε, Έλον Μασκ, ίσως να ήθελες η ομάδα σου να αντιμετωπίσει το πώς το φεγγάρι ξεγελά τον αυτόματο πιλότο" έγραψε ο Τζόρνταν Νέλσον στην ανάρτησή του για το μπέρδεμα με το Tesla.
"Το αμάξι νομίζει ότι το φεγγάρι είναι πορτοκαλί φανάρι και θέλει να κόβει ταχύτητα" εξήγησε ο οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος.

Ένας στους δύο αναλυτές συστήνουν αγορά

Πάντως μέχρι τώρα οι αναλυτές δεν έχουν αλλάξει τις συστάσεις τους για τη μετοχή της Tesla, καθώς οι περισσότερες στηρίζονται στην εκτίμηση ότι θα επιταχυνθεί η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα σε όλο τον κόσμο.
Έτσι το 49% των αναλυτών που καλύπτουν τη μετοχή της Tesla προτείνουν αγορά.
Άλλωστε, τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο σημείωσαν σημαντική αύξηση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της το τελευταίο τρίμηνο αυξήθηκα 98% στα 11,96 δισ. δολ. από 6,04 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα όταν το εργοστάσιο της στις ΗΠΑ παρέμεινε κλειστό για πάνω από έξι εβδομάδες λόγω του lockdown για την ανάσχεση της πανδημίας.
Τα κέρδη της Tesla διαμορφώθηκαν σε 1,14 δισ. δολ. ή 1,02 δολ. ανά μετοχή σε σύγκριση με 104 εκατ. δολ. ή 10 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.


Short ο Michael Burry, ο θρύλος του «μεγάλου σορταρίσματος» των subprimes στην Tesla

Η πορεία πάντως της μετοχής της Tesla είναι αβέβαιη, όταν μάλιστα και ο Michael Burry, ο επενδυτής που έγινε γνωστός για τη μεγάλη short θέση έναντι των ενυπόθηκων τίτλων κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, στοιχημάτησε από τον Μάιο εναντίον της Tesla του Elon Musk.
Η Scion Asset Management του Burry έχει short θέση 800.100 μετοχών έναντι του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης