Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηροποιεί τα μέτρα το Ισραήλ - Όσοι μαθητές είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν μαθήματα από το σπίτι

Αυστηροποιεί τα μέτρα το Ισραήλ - Όσοι μαθητές είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν μαθήματα από το σπίτι
Το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι αναμένει περίπου 5.000 μαθητές να διαγνωστούν με κορωνοϊό μόλις ξεκινήσει η σχολική χρονιά
Σχετικά Άρθρα
Δύο ταχυτήτων θα είναι οι μαθητές στο Ισραήλ, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό Naftali Bennett, τον Υπουργό Υγείας Nitzan Horowitz και τον Υπουργό Παιδείας Yifat Shasha-Biton.
Ειδικότερα, στις "κόκκινες περιοχές", δηλαδή σε εκείνες που πάνω από το 70% της κοινότητας είναι εμβολιασμένο ή έχει αντισώματα μετά από μόλυνση, οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα πρέπει να κάνουν μαθήματα από το σπίτι.
Δια ζώσης θα συνεχίσουν μόνο οι εμβολιασμένοι, ή εκείνοι που έχουν αντισώματα καθώς έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Τα... χρώματα των Δήμων

Οι μικρότερες τάξεις θα υπόκεινται στο πρόγραμμα Magen Hinuch ή "Education Shield", το οποίο απαιτεί οι μη εμβολιασμένοι μαθητές να ελέγχονται κάθε εβδομάδα σε σχολεία σε κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές για να βοηθήσουν τον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων.
Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι θα ορίζει το χρώμα των δήμων κάθε εβδομάδα την Τετάρτη.
Το σχολείο αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, με την κυβέρνηση και το εκπαιδευτικό σύστημα να λειτουργούν ήδη διοικητικά.
Ωστόσο, τη Δευτέρα, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας προειδοποίησε ξανά ότι "εάν δεν υπάρξει επιβράδυνση της νοσηρότητας, θα φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου πρέπει να αναβάλουμε την έναρξη του σχολικού έτους".

Με το καλημέρα... 5.000 κρούσματα

Το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι αναμένει περίπου 5.000 μαθητές να διαγνωστούν με κορωνοϊό μόλις ξεκινήσει η σχολική χρονιά.
Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων haredi (υπερ-ορθόδοξων), το υπουργείο Παιδείας ανέφερε άλμα 130% στον αριθμό των μολυσμένων μαθητών σε σύγκριση με τις αρχές του μήνα.
Τέλος, η κυβέρνηση απαιτεί από όλους τους μαθητές να φορούν μάσκες σχεδόν όλη την ώρα σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από τις εξετάσεις και τα μαθήματα γυμναστικής.
Επί του παρόντος, περίπου το 38% αυτών των μαθητών έχουν εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης