Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Βελτιωμένη η αποτελεσματικότητα του mRNA εμβολίου των GSK και CureVac

Κορωνοϊός: Βελτιωμένη η αποτελεσματικότητα του mRNA εμβολίου των GSK και CureVac
Το εμβόλιο έδειξε "έντονα" βελτιωμένη ανοσολογική απόκριση σε σύγκριση με το πρώτο εμβόλιο που ανέπτυξε της CureVac

Η βρετανική GlaxoSmithKline και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 16/8 ότι το υποψήφιο mRNA εμβόλιο κατά της covid-19 που ανέπτυξαν από κοινού έδειξε βελτιωμένη ανοσολογική απόκριση και προστασία έναντι του ιού σε προκλινική δοκιμή που διεξήχθη σε ζώα.
Μεγαλύτερη ικανότητα εξουδετέρωσης του ιού παρατηρήθηκε με το εμβόλιο σε όλες τις μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένων των Δέλτα, Βήτα και Λάμδα.
Το εμβόλιο έδειξε "έντονα" βελτιωμένη ανοσολογική απόκριση σε σύγκριση με το πρώτο εμβόλιο που ανέπτυξε της CureVac, το οποίο κατέγραψε μόλις 48% αποτελεσματικότητα στην τελική δοκιμή.
Ο τίτλος της Curevac στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ πρόσθετε άνω του 9,5% μετά και την ανακοίνωση για τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου. 
Η GSK και η CureVac συνεργάστηκαν τον Φεβρουάριο σε μια συμφωνία ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη ενός εμβολίου επόμενης γενιάς κατά της covid-19 από το 2022, το οποίο θα μπορούσε να στοχεύει διάφορες παραλλαγές με μία ένεση. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης