Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Μακεδονία: Αιφνίδια επιστροφή σε περιοριστικά μέτρα - Έντονες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

Βόρεια Μακεδονία: Αιφνίδια επιστροφή σε περιοριστικά μέτρα - Έντονες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας
Μόνο ένα εκατομμύριο από τα 2 εκατομμύρια του πληθυσμού της Βόρειας Μακεδονίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid

Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας επανέφεραν τα περιοριστικά μέτρα στην πρόσβαση στα καφέ, τα εστιατόρια και τις δημόσιες εκδηλώσεις, με στόχο την αντιμετώπιση νέα αναζωπύρωσης της επιδημίας και την παρακίνηση του πληθυσμού στον εμβολιασμό, προκαλώντας οργή και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Από σήμερα, θα γίνονται δεκτά σε χώρους εστίασης, συναυλίες και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις μόνο άτομα που έχουν να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την Covid κατά το τελευταίο 45ήμερο.
Μόνο οι εξωτερικοί χώροι των εστιατορίων και των καφέ θα λειτουργούν και ο αριθμός των πελατών περιορίζεται στους 30, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι οι ιδιοκτήτες οφείλουν να φροντίζουν για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.
Η κυβέρνηση θέσπισε επίσης υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες, που ξεκινούν από 250 ευρώ για τους ιδιώτες και μπορεί να φθάσουν μέχρι τις 30.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα ανάλογα με το μέγεθός τους.
Περί τα 2.000 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα χθες στην πρωτεύουσα Σκόπια, καίγοντας μάσκες και ζητώντας την παραίτηση κυβερνητικών αξιωματούχων.
Η επιβολή των νέων μέτρων ακολουθεί την αιφνίδια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μετά την χαλάρωση της προηγούμενης δέσμης μέτρων. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι μόνο το 10% των νέων κρουσμάτων αφορά εμβολιασμένους.
Μόνο ένα εκατομμύριο από τα 2 εκατομμύρια του πληθυσμού της Βόρειας Μακεδονίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης