Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής προειδοποίηση στις ΗΠΑ: Η αντίθεση στα περιοριστικά μέτρα για τον Covid θα θεωρείται τρομοκρατική απειλή!

Πρωτοφανής προειδοποίηση στις ΗΠΑ: Η αντίθεση στα περιοριστικά μέτρα για τον Covid θα θεωρείται τρομοκρατική απειλή!
Απίστευτη εξέλιξη στις ΗΠΑ - Επιχειρείται ποινοποίηση της αντίθεσης στα περιοριστικά μέτρα με αφορμή τον Covid

Μία σχεδόν απίστευτη νέα προειδοποίηση για τρομοκρατική απειλή εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (DHS) που περιέχεται στο λεγόμενο «δελτίο ευαισθητοποίησης».
Ενώ επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην απειλή που συνιστούν οι «ψευδείς ειδήσεις» και οι «θεωρίες συνωμοσίας» για τις εκλογές του 2020» στρέφεται τώρα σε ένα νέο πεδίο με επικίνδυνες ατραπούς.
Απευθύνει προειδοποίηση για πιθανές επιθέσεις από «βίαιους εξτρεμιστές», που σχετίζονται με τον Covid – 19.
Το έγγραφο ήταν το αποτέλεσμα μιας συνάντησης του DHS που πραγματοποιήθηκε με κορυφαίους αξιωματούχους και υψηλόβαθμους αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών, που υπηρετούν στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και το Λας Βέγκας, ανέφερε το NBC News.
Το δελτίο απειλών περιγράφει ότι οι εξτρεμιστές «μπορεί να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την εμφάνιση των παραλλαγών του Covid, θεωρώντας την πιθανή επαναφορά των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ, ως αιτία για τη διεξαγωγή επιθέσεων.

Οι βίαιοι εξετρεμιστές και ο Covid

«Τους υπόλοιπους μήνες του 2021, βίαιοι εξτρεμιστές με φυλετικό ή εθνικό κίνητρο (RMVE) και βίαιοι εξτρεμιστές κατά της κυβέρνησης/κατά της εξουσίας θα παραμείνουν εθνική προτεραιότητα ως απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτοί οι εξτρεμιστές μπορεί να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την εμφάνιση των παραλλαγών του Covid θεωρώντας την πιθανή επαναφορά των περιοριστικών μέτρων για τη δημόσια υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες ως λόγο για τη διεξαγωγή επιθέσεων.
Οι στρεσογόνοι παράγοντες που σχετίζονται με την πανδημία έχουν συμβάλει στην αύξηση των κοινωνικών πιέσεων και εντάσεων, οδηγώντας σε περισσότερη βία φέτος από εξτρεμιστές», αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο.
terror.png

Δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση

Είναι ενδιαφέρον ότι το έγγραφο του DHS επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό σε έναν τέτοιο «εξτρεμισμό» που εκδηλώθηκε αρχικά στο διαδίκτυο σε κοινωνικά μέσα και φόρουμ συνομιλιών.
Αν και δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη από τις πολλές απειλές, που συνδέονται με το θέμα, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ φαίνεται πως επιδιώκει να συνδέσει την αντίδραση με τα μέτρα, όπως μάσκες και κοινωνική αποστασιοποίηση, με μία δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση.
«Επί του παρόντος, το DHS δεν έχει συγκεκριμένες ή αξιόπιστες αναφορές που να δείχνουν ότι βίαιοι εξτρεμιστές σχεδιάζουν να στοχεύσουν συγκεκριμένα γεγονότα», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο NBC.
Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός, πως ένας άλλος αξιωματούχος του υπουργείου μιλώντας στο NBC δήλωσε, πως παρακολουθούνται στενά οι θεωρίες συνωμοσίας για τις εκλογές του 2020 και τα καλέσματα σε βία , σε μία προσπάθεια σύνδεσής τους με τους αντιδρώντας στα περιοριστικά μέτρα.

bulleti_n.jpeg

Η άρση των περιορισμών

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας τροποποίησε ένα δελτίο αντιτρομοκρατικού συναγερμού που είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο 2021, έπειτα από την επίθεση στο Καπιτώλιο, στο οποίο για πρώτη φορά τόνιζε τις εσωτερικές απειλές.
Το δελτίο είχε ήδη τροποποιηθεί τον Μάιο, απέναντι στον κίνδυνο «εξτρεμιστές» να εκμεταλλευθούν την άρση των υγειονομικών περιορισμών χάρη στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί απέναντι στην πανδημία, προκειμένου να εξαπολύσουν βίαιες επιθέσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης