Διεθνή

Αφγανιστάν: Σουηδία, Γερμανία κλείνουν τις πρεσβείες τους - Ιταλία: Ανησυχεί και καλεί σε διάλογο ο Πάπας

Αφγανιστάν: Σουηδία, Γερμανία κλείνουν τις πρεσβείες τους - Ιταλία: Ανησυχεί και καλεί σε διάλογο ο Πάπας
Απομακρύνονται οι διπλωματικές αποστολές Σουηδίας, Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα

Η Σουηδία θα απομακρύνει όλο το προσωπικό της πρεσβείας της από την Καμπούλ σήμερα 15/8, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Swedish Radio, επικαλούμενο πηγές.
Στο μεταξύ, ο γερμανικός στρατός στέλνει μεταγωγικά αεροσκάφη A400M στην Καμπούλ με 30 αλεξιπτωτιστές σε καθένα εξ αυτών, στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης του προσωπικού της πρεσβείας και των Αφγανών βοηθών τους, την ώρα που οι Ταλιμπάν έχουν περικυκλώσει την αφγανική πρωτεύουσα, έγραψε η Bild am Sonntag.
Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται πηγές που δεν προσδιορίζει, οι οποίες λένε πως τα αεροσκάφη θα μεταφερθούν σε ένα κοντινό αεροδρόμιο, πιθανόν στην πρωτεύουσα Ουζμπεκιστάν Τασκένδη για τη μετέπειτα πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ.
Ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας δήλωσε πως μια αποστολή για την επιχείρηση εκκένωσης προετοιμαζόταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω το δημοσίευμα.

Η Γερμανία έκλεισε την πρεσβεία της στην Καμπούλ

Η Γερμανία έκλεισε σήμερα την πρεσβεία της στην Καμπούλ, καθώς οι Ταλιμπάν μπαίνουν στην αφγανική πρωτεύουσα.
«Η κατάσταση ασφαλείας επιδεινώνεται δραματικά.
Η γερμανική πρεσβεία στην Καμπούλ έκλεισε από τις 15 Αυγούστου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στον ιστότοπό του.
Το γερμανικό ΥΠΕΞ καλεί εκ νέου τους Γερμανούς υπηκόους να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Ο πάπας εκφράζει την "ανησυχία" του και απευθύνει έκκληση για "διάλογο"

Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε σήμερα την «ανησυχία» του σε σχέση με την κατάσταση στο Αφγανιστάν και απηύθυνε έκκληση για «διάλογο» με στόχο την επίλυση της κρίσης.
«Συμμερίζομαι την ομόφωνη ανησυχία σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο ποντίφικας, κατά τη διάρκειας της παραδοσιακής δημόσιας προσευχής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, απευθύνοντας έκκληση ο κόσμος να προσευχηθεί «προκειμένου να σταματήσει η βοή των όπλων και να μπορέσουν να βρεθούν λύσεις στο τραπέζι του διαλόγου».
«Μονάχα με αυτόν τον τρόπο ο πληθυσμός που έχει μαρτυρήσει σε αυτήν τη χώρα, άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να ζήσουν ειρηνικά και με ασφάλεια, με πλήρη κι αμοιβαίο σεβασμό», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης