Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Αφγανιστάν: Δεν αλλάζουν στρατηγική, εκτός αν επηρεαστεί η επιχείρηση εκκένωσης - Οργή κατά Biden

ΗΠΑ - Αφγανιστάν: Δεν αλλάζουν στρατηγική, εκτός αν επηρεαστεί η επιχείρηση εκκένωσης - Οργή κατά Biden
Οι ΗΠΑ δεν έχουν μέχρι στιγμής δει τους Ταλιμπάν να εισέρχονται στην Καμπούλ με σημαντικές δυνάμεις, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ είναι απίθανο να αλλάξουν τη στρατιωτική στρατηγική τους στην Καμπούλ, εκτός αν οι Ταλιμπάν επηρεάσουν την εκκένωση της πρεσβείας, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν μέχρι στιγμής δει τους Ταλιμπάν να εισέρχονται στην Καμπούλ με σημαντικές δυνάμεις.

Οργή για τη στάση Biden

Προκλητική αδιαφορία χρεώνουν στον πρόεδρο Biden για τα όσα εκτυλίσσονται στο Αφγανιστάν.
Αφγανοί και Donald Trump καταλογίζουν λάθος κινήσεις στον πρόεδρο Biden.
Παροτρύνοντας προ ημερών τους Αφγανούς να "πολεμήσουν για το έθνος τους" οι ίδιοι, στηρίζοντάς τους μόνο με σποραδικές αεροπορικές επιδρομές, εξοπλισμό, τρόφιμα και αμοιβές προσωπικού, επιμένει ότι δεν μετανιώνει που αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα και εγκατέλειψε τους Αφγανούς έρμαιους στο μένος των Ταλιμπάν.
Υπακούοντας ωστόσο στις φωνές εντός και εκτός κυβέρνησης, που τον προέτρεψαν να προστατέψουν τους διπλωμάτες και «τους γενναίους Αφγανούς μεταφραστές» διέταξε να αναπτυχθούν στρατεύματα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να διασφαλίσουν την απομάκρυνση του διπλωματικού τους προσωπικού, όπως ανακοίνωσε το State Department.

Eπιτάχυνση εκκένωσης

Παράλληλα, η Ουάσινγκτον επιτάχυνε με "καθημερινές" πτήσεις την απομάκρυνση των διερμηνέων και άλλων Αφγανών που παρείχαν επικουρική εργασία στον αμερικανικό στρατό, οι οποίοι απειλούνται με αντίποινα από τους Ταλιμπάν.
Όπως είπε για τον Αμερικανό πρόεδρο Biden, ένας πεζοναύτης του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού Ben MacBean, που έχασε τα άκρα του στο Αφγανιστάν: «(Ο Biden) νομίζει ότι αρκετά έκαναν.
Στην πραγματικότητα δεν τον νοιάζει και απλώς θα γίνει χάος και θα το καταλάβει όταν (το χάος) φτάσει ξανά στις ακτές μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης