Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Αλβανία να δεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες – Γνώριζαν από τον Ιούλιο τι θα συμβεί

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Αλβανία να δεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες – Γνώριζαν από τον Ιούλιο τι θα συμβεί
Ο Rama είπε ότι η κυβέρνηση του Joe Biden ζήτησε πρόσφατα από την Αλβανία να φιλοξενήσει έναν αριθμό Αφγανών προσφύγων
Σχετικά Άρθρα

Η Αλβανία αποδέχθηκε το αμερικανικό αίτημα να δεχθούν προσωρινά Αφγανούς πρόσφυγες που ζητούσαν βίζα για να εισέλθουν στις ΗΠΑ δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Edi Rama καθώς οι δυνάμεις των Ταλιμπάν εισέρχονταν στην Καμπούλ.
Ο Rama είπε ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden ζήτησε πρόσφατα από την Αλβανία – κράτος μέλος του ΝΑΤΟ -, να φιλοξενήσει έναν αριθμό Αφγανών προσφύγων, τελικός προορισμός των οποίων είναι οι ΗΠΑ.
«Δεν θα πούμε" Όχι ", όχι μόνο επειδή μας το ζητούν οι μεγάλοι σύμμαχοί μας, αλλά επειδή είμαστε η Αλβανία», σημείωσε ο Rama στον λογαριασμό του στο Facebook.

Γνώριζαν από τον Ιούλιο οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση Biden είχε συζητήσεις με χώρες όπως το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία για την προστασία των Αφγανών που σχετίζονται με τις ΗΠΑ από τα αντίποινα των Ταλιμπάν μέχρι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έγκρισης των αμερικανικών θεωρήσεων τους.
Στο Κοσσυφοπέδιο, ο Luan Dalipi, προσωπάρχης του πρωθυπουργού Albin Kurti δήλωσε ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές για τη στέγαση Αφγανών προσφύγων από τα μέσα Ιουλίου.
Εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες εξακολουθούν να βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο εδώ και δύο δεκαετίες μετά την επέμβαση στη Σερβία το 1999.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης