Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ραγδαία άνοδος των επιχειρήσεων που απαιτούν από τους εργαζόμενους εμβολιασμό έναντι του Covid -19

ΗΠΑ: Ραγδαία άνοδος των επιχειρήσεων που απαιτούν από τους εργαζόμενους εμβολιασμό έναντι του Covid -19
H προϋπόθεση του εμβολιασμού για θέσεις εργασίας παρουσίαζε αύξηση έως και 34% μέχρι τις 7 Αυγούστου 2021
Σχετικά Άρθρα

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, που απαιτούν ως προϋπόθεση τον εμβολιασμό έναντι του Covid – 19.
Ειδικότερα η προϋπόθεση του εμβολιασμού για θέσεις εργασίας παρουσίαζε αύξηση έως και 34% μέχρι τις 7 Αυγούστου 2021.
«Οι εργοδότες γνωρίζουν καλά ότι ο Covid – 19 ο φόβος για αυτόν και τα περιοριστικά μέτρα, μειώνουν την οικονομική δραστηριότητα και ορισμένοι όχι μόνο ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό μεταξύ των εργαζομένων, αλλά τώρα τον απαιτούν», σημείωσε η οικονομολόγος AnnElizabeth Konkel, όπως γράφουν οι EpochTimes.
Αξίζει να σημειωθεί, πως οι απαιτήσεις για εμβολιασμό εμφανίζονται σε τομείς στους οποίους στο παρελθόν δεν απαιτούνταν συνήθως εμβολιασμός των εργαζομένων, όπως η ανάπτυξη λογισμικού και το μάρκετινγκ.
Για παράδειγμα, το μερίδιο των θέσεων εργασίας για ανάπτυξη λογισμικού που απαιτούν εμβολιασμό αυξήθηκε κατά περισσότερο από 10.000% μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου του 2021 - από 3,5 σε 437,9 θέσεις εργασίας ανά εκατομμύριο.
«Είναι μια παρόμοια ιστορία και με άλλους τομείς όπως η λογιστική, το λιανικό εμπόριο και το μάρκετινγκ που συνήθως δεν απαιτούσαν εμβολιασμό αλλά τώρα αρχίζουν», έγραψε η Konkel.
Αν και το ποσοστό αυτό των απαιτήσεων για εμβολιασμό φαίνεται τρομακτικό, η Konkel εκτιμά, πως είναι ένα μικρό ποσοστό το οποίο δεν αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα.

Πιέζουν οι κολοσσοί και ο Biden

Τα ευρήματα έρχονται χρονικά μετά τις απαιτήσεις μεγάλων εταιρειών-συμπεριλαμβανομένων των Disney, Facebook, Google, McDonald's, Twitter, United Airlines και Walmart-που ανακοινώνουν εντολές εμβολίου για το προσωπικό τους.
Η κυβέρνηση Biden πιέζει σκληρά για περισσότερους Αμερικανούς να εμβολιαστούν και επιβάλλει πρόσφατα αυστηρές απαιτήσεις στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους είτε να εμβολιαστούν είτε να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες για την υποχρεωτική μάσκα, τα εβδομαδιαία tests την κοινωνική απόσταση και πολλά άλλα.
Ο Biden εξέφρασε την ελπίδα πως οι επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του με μέτρα που θα αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των εργαζομένων.
Ο Jeff Zients, Συντονιστής Αντιμετώπισης του Covid του Λευκού Οίκου δήλωσε στις 12 Αυγούστου ότι, για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου, η χώρα μετρά περίπου μισό εκατομμύριο εμβολιασμούς ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης