Διεθνή

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανησυχεί βαθιά για τις «πρωτοφανούς» έκτασης φυσικές καταστροφές

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανησυχεί βαθιά για τις «πρωτοφανούς» έκτασης φυσικές καταστροφές
Η έκταση και η φύση των φυσικών καταστροφών σε ορισμένες περιοχές είναι απολύτως πρωτοφανείς, δήλωσε ο πρόεδρος Putin σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin εξέφρασε σήμερα Σάββατο 14 Αυγούστου την ανησυχία του για τις φυσικές καταστροφές μιας "πρωτοφανούς" έκτασης στη Ρωσία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στη Σιβηρία και πλημμύρες στο νότιο τμήμα της χώρας.
"Η έκταση και η φύση των φυσικών καταστροφών σε ορισμένες περιοχές είναι απολύτως πρωτοφανείς", δήλωσε ο Putin, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, καλώντας την κυβέρνηση να "δράσει ταχέως και αποτελεσματικά" μπροστά στα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ως παράδειγμα τις ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου "το επίπεδο της μηνιαίας βροχής έπεσε σε λίγες ώρες" ή ακόμα και τις δασικές πυρκαγιές στη Σιβηρία και τη ρωσική Άπω Ανατολή, τις οποίες επιδείνωσαν η ξηρασία και πυροδότησαν οι θυελλώδεις άνεμοι.
"Όλα αυτά δείχνουν για μία ακόμη φορά σε ποιο βαθμό είναι σημαντικό να δεσμευόμαστε με τρόπο βαθύ και συστηματικό, στο μέλλον, σε ένα κλιματικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα", συμπλήρωσε ο Putin.
Οι δασικές πυρκαγιές στη Σιβηρία έχουν ήδη καταστρέψει περισσότερα από 16,6 εκατομμύρια εκτάρια, ιδίως στην Γιακουτία, μια τεράστια αλλά αραιοκατοικημένη περιοχή, όπου ο καπνός κάλυψε πόλεις, αναγκάζοντας τις αρχές να κηρύξουν την Παρασκευή επίσημη αργία.
Στη νότια Ρωσία και την Κριμαία, καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες, αναγκάζοντας τις αρχές να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους, την ώρα που 100.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης