Τελευταία Νέα
Διεθνή

Branson: Ρευστοποίησε νέο πακέτο μετοχών της Virgin Galactic αξίας 300 εκατ. δολ.

Branson: Ρευστοποίησε νέο πακέτο μετοχών της Virgin Galactic αξίας 300 εκατ. δολ.
Μέσω της Virgin Investments, o Βρετανός επιχειρηματίας πούλησε μέσα στην εβδομάδα 10,4 εκατ. μετοχές της Virgin Galactic
Σχετικά Άρθρα

Σεε νέα πώληση πακέτου μετοχών της Virgin Galactic προχώρησε ο ιδρυτής της Richard Branson, σύμφωνα με το CNBC σε δημοσίευμά του την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να χρηματοδοτήσει έτερες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Η συναλλαγή του Branson

Συγκεκριμένα, μέσω της Virgin Investments, o Βρετανός επιχειρηματίας πούλησε μέσα στην εβδομάδα 10,4 εκατ. μετοχές της Virgin Galactic, σε διάφορες τιμές μεταξύ των 25,75 και 34,39 δολαρίων.
Η συνολική αξία του πακέτου υπολογίζεται στα 300 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το InsiderScore.com.

Ψυχαγωγία και ταξίδια

«Το Virgin Group εξακολουθεί να αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της Virgin Galactic» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητρικός όμιλος σε ανακοίνωση του, εξηγώντας πως τα κονδύλια από την πώληση του πακέτου θα δρομολογηθούν για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του Branson στο χώρο της ψυχαγωγίας και των ταξιδιών.

Το ιστορικό

Σημειώνεται ότι η πώληση του εν λόγω πακέτου μετοχών είναι η τρίτη που έχει πραγματοποιήσει ο επιχειρηματίας από τη στιγμή που η Virgin Galactic εισήλθε στο χρηματιστήριο μέσω SPAC το 2019.
Προηγουμένως είχε προβεί στην πώληση μετοχών αξίας 504,5 εκατ. δολαρίων τον Μάιο του 2020, όπως και ενός ακόμη πακέτου αξίας 150,3 εκατ. δολαρίων τον Απρίλιο του 2021. \Με τον τρόπο αυτό ο Branson υπολογίζεται πως έχει ανακτήσει πάνω από 950 εκατ. δολάρια από την επένδυση που έχει κάνει στην διαστημική εταιρεία.

Υποχώρηση της μετοχής

Μετά τη δημοσίευση της είδησης η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε έως και κατά 3% και βρέθηκε στο διλατημα της συνεδρίασης  να έχει απώλειες 1,75% στα 25,48 δολάρια.
Θυμίζουμε δε, πως την Τετάρτη, η Morgan Stanley προχώρησε σε υποβάθμιση της μετοχής της Virgin Galactic και το ίδιο έκανε χθες και η Credit Suisse, επισημαίνοντας πως η μετοχή θα σχοινοβατεί όσο η εταιρεία δεν έχει οριστικοποιήσει το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη τουριστικών πτήσεων στο διάστημα σύμφωνα με ο όραμε που έχει επαγγελθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης