Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street - Στο επίκεντρο εταιρικά και πανδημία - Νέα ιστορικά υψηλά για Dow Jones και S&P 500

Ήπια άνοδος στη Wall Street - Στο επίκεντρο εταιρικά και πανδημία - Νέα ιστορικά υψηλά για Dow Jones και S&P 500

Wall Street: Σε επίπεδα ρεκόρ για 4η σερί συνεδρίαση Dow και S&P 500

Σχετικά Άρθρα
To τέταρτο διαδοχικό ρεκόρ καυτέγραψαν σήμερα 13/8 οι Dow Jones και S&P 500 κλείνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία για τις τιμές εισαγωγών, ενώ αναμένουν και τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα.

Αύξηση 10,2% σε ετήσια βάση, έναντι προβλέψεων για 9,3%, κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, καταγράφοντας ωστόσο επιβράδυνση σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος του Ιουνίου.
Σε μηνιαία βάση (σε σχέση με τον Ιούνιο) οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν μόλις 0,3%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,6%.
Όσον αφορά τις τιμές εξαγωγών, αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 17,2% σε ετήσια βάση, έναντι προβλέψεων για 15,9%.
Σε μηνιαία βάση η αύξηση κυμάνθηκε στο 1,3% έναντι προβλέψεων για 0,8%.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και κυρίως την ταχεία επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, προκειμένου να διαβλέψουν τις πιθανές επιπτώσεις της στην παγκόσμια ανάπτυξη και στην επανέναρξη λειτουργίας των οικονομιών.
Κι αυτό γιατί η προσπάθεια της Κίνας να κρατήσει υπό έλεγχο τις νέες εξάρσεις κρουσμάτων, έχουν εγείρει φόβους ότι ενδεχομένως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην επιβολή μέτρων, που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την οικονομική της ανάκαμψη αλλά και να επηρεάσουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες.
wall_3.JPG

 

Σε νέα πώληση μετοχών της εταιρείας διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic προέβη την τρέχουσα εβδομάδα ο ιδρυτής της Σερ R. Branson προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, μέσω του ομίλου Virgin Investments, o Μπράνσον πούλησε 10,4 εκατ. μετοχές της Virgin Galactic σε εύρος τιμών που κυμάνθηκε από 25,75 δολάρια έως και 34,39 δολάρια έκαστη, σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ.
Η συνολική αξία των μετοχών που πωλήθηκαν ανήλθε, σύμφωνα με το InsiderScore.com, στο ποσό των 300 εκατ. δολαρίων, όπως μεταδίδει το CNBC.
Στην εκτίμηση ότι η Tesla θα ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων οχημάτων της στη μονάδα Gigafactory που κατασκευάζει στο Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο, τον Οκτώβριο ή αμέσως μετά, προέβη ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Elon Musk.
Υπενθυμίζεται ότι η Tesla ανέβαλε το άνοιγμα της νέας παραγωγικής μονάδας της στην Γερμανία για τα τέλη του 2021, επικαλούμενη γραφειοκρατικά εμπόδια, ενώ η κατασκευή της αντιμετώπισε και αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο περιβάλλον της περιοχής.
Τα κέρδη της Walt Disney Co ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street για το τρίτο δημοσιονομικό της τρίμηνο, με τα θεματικά πάρκα που επλήγησαν από την πανδημία να καταγράφουν κέρδη.
Η τιμή των μετοχών της εταιρίας αυξήθηκε χθες κατά 5% στα 185,53 δολάρια ενώ, πριν την αναφορά για τα κέρδη της, η τιμή των μετοχών της Disney παρέμενε περίπου σταθερή από τις αρχές του χρόνου.
Η υπεύθυνη οικονομικών της εταιρίας Κριστίν Μακάρθι δήλωσε για το μέλλον, ότι οι κρατήσεις για τα δύο θεματικά πάρκα των ΗΠΑ παραμένουν θετικές, παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19.

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Ήπια ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν προσεκτικά τα μακροοικονομικά στοιχεία τα οποία ανακοινώνονται διεθνώς, καθώς και την επίδραση της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 και αναζητούν κατεύθυνση.
Τις αγορές στηρίζουν τα ισχυρά εταιρικά κέρδη και η σταθερή ανάκαμψη από την οικονομική ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, παρά τις ανησυχίες που προκαλεί η μετάλλαξη Delta.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,44%, με τον γαλλικό CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,33%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,33%.
Στην Ευρώπη, η Adidas πούλησε τη Reebok έναντι 2,5 δισ. δολ. στην Authentic Brands, καθώς ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών ένδυσης επιδιώκει να επικεντρωθεί στο βασικό του brand. Η μετοχή της Adidas ενισχύεται κατά 2,5%.
Στο ταμπλό, πρωταγωνιστούν οι μετοχές λιανικής και ταξιδίων.
Η Zooplus εκτοξεύθηκε 40,4%, καθώς αποδέχθηκε την πρόταση εξαγοράς από το αμερικανικό fund Hellman & Fiedman, έναντι 3 δισ. ευρώ.
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας άλμα κατέγραψε το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι οι εισαγωγές.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι η ευρωζώνη είχε τον Ιούνιο πλεόνασμα 18,1 δισ. ευρώ, συγκριτικά με πλεόνασμα 7,5 δισ. ευρώ τον Μάιο.
Το μπλοκ προχώρησε σε εξαγωγές προϊόντων αξίας 209,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, με αύξηση σχεδόν 22% από τον Μάιο.
Οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 191,8 δισ. ευρώ, σχεδόν κατά 17% υψηλότερα σε σχέση με τον Μάιο.
Το εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε οριακά από τον Ιούνιο του 2020 όταν ήταν 20 δισ. ευρώ.
Συγκριτικά με πέρυσι, οι εισαγωγές της ευρωζώνης αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τις εξαγωγές.
Οι ισπανικές τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 2,9% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας NSI, έναντι του 2,7% τον Ιούνιο και αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.
Οι εναρμονισμένες με την ΕΕ τιμές, σημείωσαν άνοδο 2,9% σε σχέση με πέρυσι, υψηλότερα από το 2,5% τον Ιούνιο και αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.
Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 0,6% σε ετήσια βάση, έναντι του 0,2% στον προηγούμενο μήνα.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, παρά το γεγονός ότι η Wall Street καταγράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση -0,14% στις 27.977 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση -0,5% στις 26.380 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε απώλειες -0,22% στις 3.516 μονάδες.
Ο Asia Dow υποχώρησε -0,25% στις 3.921 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραψε άνοδο +0,8% στις 55.297 μονάδες.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης