Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Καθησυχάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ένταση των πληθωριστικών πιέσεων

Γερμανία: Καθησυχάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ένταση των πληθωριστικών πιέσεων
Το Ιούλιο ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε υψηλό 13 ετών - Αποκλιμάκωση στις αρχές του 2022 αναμένει το υπουργείο Οικονομικών 
Σχετικά Άρθρα

H πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς αποδίδεται κυρίως στις έκτακτες συνθήκες οι οποίες θα βελειτωθούν σταδιακά στις αρχές του επομένου έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.
Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία διαμορφώθηκε σε υψηλό 13 ετών τον Ιούλιο, οδηγώντας το σωματείο των εργαζόμενων στον τομέα των υπηρεσιών Verdi να ζητήσουν άμεσα «ισχυρές αυξήσεις μισθών».

Μισθολογικές αυξήσεις

«Δεν αναμένεται μια συνεχής αύξηση του πληθωρισμού, με βάση τα σημερινά δεδομένα» ανέφερε το υπουργείο στη μηνιαία του έκθεση.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις για ένα σπιράλ αυξήσεων στις μισθούς που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόνιμα υψηλό πληθωρισμό».

Οι επιπτώσεις από την μείωση του ΦΠΑ

Κύριος παράγοντας στην άνοδο του πληθωρισμού ήταν οι επιπτώσεις από την προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στο β΄ εξάμηνο του 2020, αναφέρει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι αναμένει ο πληθωρισμός να μειωθεί σημαντικά μόλις τελειώσουν αυτές οι επιδράσεις.
Το υπουργείο αναφέρθηκε επίσης σε «οικονομία δύο ταχυτήτων» με τον τομέα των υπηρεσιών να επωφελείται από τη χαλάρωση των περιορισμών του κορωνοϊού, ενώ ο κλάδος πλήττεται από τις στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης