Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Covid Safe Ticket» στο Βέλγιο - Το πάσο για να μπαίνεις σε μεγάλες εκδηλώσεις χωρίς μάσκες και αποστάσεις

«Covid Safe Ticket» στο Βέλγιο - Το πάσο για να μπαίνεις σε μεγάλες εκδηλώσεις χωρίς μάσκες και αποστάσεις
Η πρώτη εκδήλωση, στην οποία θα εφαρμοστεί, θα είναι το Φεστιβάλ Ronquières που πραγματοποιείται στις 14 και 15 Αυγούστου
Στο Βέλγιο ξεκινά από σήμερα, 13 Αυγούστου, και θα διαρκέσει τουλάχιστον ως τις 30 Σεπτεμβρίου η χρήση υγειονομικού πάσου κατά του Covid-19 για εκδηλώσεις που ξεπερνούν τα 1.500 άτομα, κατά τη διάρκεια των οποίων η χρήση μάσκας και οι κοινωνικές αποστάσεις δεν θα πρέπει πλέον να τηρούνται.
Συγκεκριμένα, οι βελγικές αρχές ξεκινούν σήμερα τη χρήση του λεγόμενου «Covid Safe Ticket», το οποίο λειτουργεί ως ευρωπαϊκό πάσο υγείας όπως στη Γαλλία, με τη διαφορά ότι στο Βέλγιο παραμένει περιορισμένο για την πρόσβαση σε ευρείας κλίμακας εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

Πώς λειτουργεί το «Covid Safe Ticket»;

Το «Covid Safe Ticket» έχει έναν κωδικό QR που δείχνει ότι ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19, έχει πιστοποιητικό αντισωμάτων έπειτα από ανάρρωση από τον κορωνοϊό τους τελευταίους έξι μήνες ή έχει αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε εντός 48 ωρών ή αντιγονικό τεστ εντός 24 ωρών.
Για μια συναυλία, ένα φεστιβάλ ή ένα αθλητικό γεγονός άνω των 1.500 ατόμων, το «Covid Safe Ticket» θα είναι πλέον απαραίτητο.
Θα ζητείται σε άτομα άνω των 12 ετών.
Η πρώτη εκδήλωση, στην οποία θα εφαρμοστεί, θα είναι το Φεστιβάλ Ronquières που πραγματοποιείται στις 14 και 15 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης