Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mayo Clinic: Πιο αποδοτικό το εμβόλιο της Moderna από της Pfizer – Ο Fauci αναγνωρίζει...θα χρειαστούμε όλοι 3η δόση

Mayo Clinic: Πιο αποδοτικό το εμβόλιο της Moderna από της Pfizer – Ο Fauci αναγνωρίζει...θα χρειαστούμε όλοι 3η δόση
Πολλά τα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer
Σχετικά Άρθρα

Οι επιστήμονες ανά τον κόσμο αρχίζουν και αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, ότι τα εμβόλια ξεθωριάζουν και το τείχος ανοσίας που δημιουργείται καταρρέει.
Έτσι μετά τις δύο δόσεις στα εμβόλια mRNA…προτείνουν και 3η δόση εμβολιασμού και προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλες.
Ήδη ο επικεφαλής και αρμόδιος για τον Covid 19 στις ΗΠΑ Fauci επιβεβαίωσε ότι «κάποια στιγμή στο μέλλον» όλοι πιθανότατα θα χρειαστούν μια 3η δόση εμβολίων λόγω «εξασθένισης της αποτελεσματικότητας των εμβολίων»

Προβληματίζει την κυβέρνηση Biden μια μελέτη της Mayo Clinic

Μια νέα μελέτη «έχει ήδη τραβήξει την προσοχή κορυφαίων αξιωματούχων της Προεδρίας Biden» σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι νέων παραλλάξεων με το εμβόλιο της Pfizer να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι το εμβόλιο Pfizer ήταν μόνο 42% αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης τον Ιούλιο.
Εάν αυτό δεν είναι σαφής προειδοποίηση, δεν ξέρω τι είναι, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Biden στον Axios.
Η μελέτη, που διεξήχθη από το nference και την Mayo Clinic μια από τις πιο αξιόπιστες στις ΗΠΑ, συνέκρινε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και Moderna στο Σύστημα Υγείας της Mayo Clinic με την πάροδο του χρόνου από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2021.
Τα συνολικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια παρέχουν ισχυρή (αλλά χαμηλότερη από την προβαλλόμενη) ανοσία, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου είναι εντυπωσιακή η μείωση της αποτελεσματικότητα τους.
Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, το εμβόλιο της Moderna βρέθηκε να είναι 86% αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης κατά την περίοδο της μελέτης, ενώ το Pfizer ήταν 76%.
Όσον αφορά τη νοσηλεία, το εμβόλιο της Moderna ήταν 92% αποτελεσματικό, ενώ το Pfizer ήταν 85%.

Κατάρρευση τον Ιούλιο

Αξιολογώντας τα δεδομένα για τον Ιούλιο 2021 η πτώση της αποτελεσματικότητας που παρατηρήθηκε ήταν εντυπωσιακή με το εμβόλιο της Moderna να είναι 72% αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης και το Pfizer να υποχωρεί στο 42%.
Σε άλλες πολιτείες όπως η Φλόριντα, ο κίνδυνος μόλυνσης τον Ιούλιο μεταξύ εκείνων που είχαν κάνει το εμβόλιο Moderna ήταν περίπου 60% χαμηλότερος από ότι για τα άτομα που είχαν πλήρως εμβολιαστεί με Pfizer.

Πολλά τα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer

Δεν είναι σαφές εάν τα αποτελέσματα σημαίνουν μείωση της αποτελεσματικότητας με την πάροδο του χρόνου ή μειωμένη αποτελεσματικότητα έναντι της μετάλλαξης Delta ή συνδυασμό και των δύο.
Με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, είναι ένας συνδυασμός και των δύο παραγόντων", δήλωσε ο Venky Soundararajan, επικεφαλής της μελέτης.
Το εμβόλιο Moderna είναι πιθανότατα πιο αποτελεσματικό από το εμβόλιο Pfizer σε περιοχές όπου η μετάλλαξη Delta είναι το κυρίαρχο στέλεχος.
Το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται να έχει χαμηλότερη διάρκεια αποτελεσματικότητας».
Πρόσθεσε ότι η ομάδα του εργάζεται σε μια μελέτη παρακολούθησης που θα προσπαθήσει να κάνει διάκριση μεταξύ της ανθεκτικότητας των δύο εμβολίων και της αποτελεσματικότητάς τους έναντι της μετάλλαξης Delta.

Τα γυρνάει ο Fauci θα χρειαστεί και 3η δόση εμβολιασμών από όλους

Κατά πάσα πιθανότητα όλοι οι άνθρωποι θα χρειαστεί να λάβουν μια τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της νόσου Covid-19, δήλωσε ο επικεφαλής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού της κυβέρνησης των ΗΠΑ Antony Fauci, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021.
Μιλώντας στο CBS, ο Αμερικανός επιστήμονας σημείωσε πως «έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε κάποια πρώτα σημάδια μείωσης της αποτελεσματικότητας και της διάρκειας ανοποίησης των των εμβολίων».

Ευπαθείς ομάδες

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η χορήγηση της ενισχυτικής δόσης δεν είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε μαζικούς τουλάχιστον ρυθμούς.
«Προτεραιότητα για την τρίτη δόση πρέπει να δίνεται στους πολίτες που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως στους καρκινοπαθείς και οι ανοσοκατεσταλμένοι και στους ασθενείς με μεταμόσχευση οργάνων» πρόσθεσε ο Fauci.
Ακόμα, είπε ότι για εμβολιασμένες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, συλλέγονταν δεδομένα για να προσδιοριστεί εάν ή πότε η προστασία τους από τις δόσεις αρχίζει να φθίνει και βρίσκεται κάτω από ένα «κρίσιμο επίπεδο».

Έγκριση από FDA

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την τρίτη δόση εμβολίου σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, μια αναμενόμενη απόφαση για την προστασία των ευάλωτων ομάδων από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta οι οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά βαριάς νόσησης (καθώς ενώ είναι το 1,4% του γενικου πληθυσμου΄εκπροσωπούν το 44% των βαρέων περιστατικών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία).
Σύμφωνα με μελέτες η χορήγηση τρίτης, ενισχύτικής δόσης ενδέχεται (χωρίς ακόμα να μπορεί κάποιος να αποφανθεί με βεβαιότητα...) να βοηθήσει τους ασθενείς των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται τόσο καλά στην πρώτη ή στη δεύτερη δόση.

Όπως η γρίπη

Οι φαρμακοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer και Moderna, έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει ότι όλοι θα χρειαστούν ενισχυτική δόση και πιθανώς επιπλέον δόσεις κάθε χρόνο, όπως και στην περίπτωση της εποχική γρίπη.
Η Pfizer δήλωσε ότι σχεδιάζει να ζητήσει από τον FDA να εγκρίνει ενισχυτικές καθώς καταγράφει σημάδια εξασθένησης της ανοσίας μετά τις δύο πρώτες δόσεις

Τα στοιχεία από το Ισραήλ

Επίσης επικαλέστηκε στοιχεία από το Ισραήλ, όπου συμφωνα με αναφορές αξιωματούχων στον τομέα της δημόσιας υγείας, το εμβόλιο της εταιρείας είναι τώρα μόνο 39% αποτελεσματικό.
Το εμβόλιο εντούτοις εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό ενάντια σε αυξημένη νοσηρότητα, νοσηλείες σε ΜΕΘ και θανάτους, σύμφωνα με τους ισραηλινούς αξιωματούχους υγείας.
Ωστόσο με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ισραήλ το 65% των βαριά ασθενών είναι εμβολιασμένοι.
Τα CDC δεν συνιστούν επί του παρόντος ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.
Αλλά ο Fauci, δήλωσε με νόημα:
Κανένα εμβόλιο, τουλάχιστον όχι σε αυτήν την κατηγορία (mRNA), δεν θα προσφέρει απεριόριστη προστασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης