Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – CDC: Επιστροφή της μάσκας σε κλειστούς χώρους για ανεμβολίαστους και μη στο 90% της επικράτειας

ΗΠΑ – CDC: Επιστροφή της μάσκας σε κλειστούς χώρους για ανεμβολίαστους και μη στο 90% της επικράτειας
Μία επιτροπή των CDC θα αποφασίσει για την εισήγηση όσον αφορά την τρίτη, ενισχυτική δόση την Παρασκευή 13 Αυγούστου

Η παραλλαγή Delta της Covid-19 εξαπλώθηκε με τόση μεγάλη ταχύτητα στις ΗΠΑ ώστε οι περισσότερες κομητείες στη χώρα πληρούν τώρα τις οδηγίες του CDC που συνιστούν στους πολίτες να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους - είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021.

Υψηλοί δείκτες μετάδοσης

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε να αυξάνονται τα κρούσματα, νοσηλείες, διασωληνώσεις και θάνατοι σε όλη τη χώρα.
Και τώρα, πάνω από το 90% των κομητειών στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφουν σημαντικούς ή υψηλούς δείκτες μετάδοσης», δήλωσε η Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.
«Όπως έχουμε πει, μέχρι στιγμής, εκείνοι που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο παραμένουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη», σημείωσε.

Αναθεώρηση της οδηγίας

Το CDC αναθεώρησε της οδηγίες για την χρήση μάσκας στις 27 Ιουλίου 2021 για να συστήσει τη χρήση σε εσωτερικούς χώρους στις ΗΠΑ. ακόμη και όπου η μετάδοση από την κοινότητα θεωρήθηκε υψηλή ή σημαντική.
Οι περισσότερες κομητείες που αντιμετώπιζαν υψηλά ποσοστά μετάδοσης βρίσκονται στο Νότο της χώρας, αλλά σε διάστημα δύο εβδομάδων η εξάπλωση της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Delta επεκτάθηκε στις περισσότερες κομητείες σε όλη τη χώρα.

Μη εμβολιασμένοι

Το CDC κατέγραψε 132,384 νέα κρούσματα Covid Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, φτάνοντας το κινηό μέσο όρο επτά ημερών στα περίπου 113,000 κρούσματα ημερησίως, σημειώνοντας άλμα σχεδόν 24% από την προηγούμενη εβδομάδα,
Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο αυξήθηκαν αντίστοιχα κατά περίπου 31% την προηγούμενη εβδομάδα σε περίπου 9.700 την ημέρα.
Οι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλειών και των θανάτων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα CDC.

 Απόφαση από τα CDC

Μια βαρύνουσας σημασίας επιστημονική επιτροπή των CDC θα ψηφίσει την Παρασκευή 13 Αυγούστου για τη χροήγηση ενισχυτικών εμβολίων για τον Covid-19 σε Αμερικανούς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή του CDC για τις Πρακτικές Εμβολιασμού έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει για να εξετάσει το ζήτημα της χορήγησης ενισχυτικών δόσεων για ευπαθείες ομάδες, οι οποίες περιλαμβάνουν ασθενείς με καρκίνο και HIV.

Η έγκριση του FDA

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξετάζει επίσης ην Πέμπτη 12 Αυγούστου τη χορήγηση τρίτης δόσης σε άτομα με ανοσοκαταστολή, μια αναμενόμενη αποφαση που αποσκοπεί να προστατεύσει μερικούς από τους πιο ευάλωτους Αμερικανούς από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta.
Η συμβουλευτική επιτροπή των CDC πρέπει στη συνέχεια να εκδώσει σύσταση για τη διανομή των ενισχυτικών λήψεων.
Εάν τa CDC αποδεχθούν τη σύσταση της συμβουλευτικής ομάδας, όπως ήταν αναμενόμενο, η χορήγηση των ενισχυτικών δόσεων θα ξεκινήσει άμεσα.

www.bankingnews.grr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης