Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ιταλία τα τρία Καναντέρ που επιχειρούν στην Ελλάδα μετά το SOS της Ρώμης

Στην Ιταλία τα τρία Καναντέρ που επιχειρούν στην Ελλάδα μετά το SOS της Ρώμης
Η κυβέρνηση της Ρώμης ζήτησε τη βοήθεια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας
Σχετικά Άρθρα

 

Tα τρία Καναντέρ που η Γαλλία έχει αποστείλει στη χώρα μας, όταν ολοκληρώσουν την αποστολή τους, θα προσφέρουν τη βοήθειά τους στην Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021.
Η κυβέρνηση της Ρώμης ζήτησε σήμερα τη βοήθεια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Στην Καλαβρία, υπάρχουν ακόμη 59 ενεργές εστίες.
Η κατάσταση, σε σύγκριση με χθες έχει μερικώς βελτιωθεί, αλλά παραμένει κρίσιμη.
Συνολικά, εβδομήντα ομάδες πυροσβεστών επιχειρούν στην περιφέρεια αυτή, με τη βοήθεια εναέριων μέσων της Πολιτικής Προστασίας και ελικόπτερου του στρατού.

Καταγγελίες για εμπρησμό

«Καταδικάζω για μια ακόμη φορά την αχαρακτήριστη δράση των εμπρηστών.
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσοι κινητοποιήθηκαν για να ξεπεράσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης", δήλωσε ο περιφερειάρχης της Καλαβρίας, Nino Spirli.
Στη Σικελία, την ίδια ώρα, πυρκαγιές μαίνονται ακόμη στην ορεινή περιοχή των Μαντονίε, ενώ ετέθη υπό έλεγχο το μέτωπο που είχε επεκταθεί μέχρι την περιοχή Καρταμπελότα, κοντά στον Ακράγαντα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Nicola Maccio, “πίσω από τα τραγικά αυτά συμβάντα βρίσκεται το καταραμένο χέρι εμπρηστών και, στη συνέχεια, ο καύσωνας επιδείνωσε την κατάσταση".
Στην περιοχή των Μαντονίε, η οικονομική ζημιά, για τους κτηνοτρόφους, είναι ανυπολόγιστη.
Πολλοί έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή τους, για να προσπαθήσουν να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούσαν.

Υποστήριξη

Στο μεταξύ, μέσω διαδικτύου πολλοί οργανισμοί και ιδιώτες άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα, προς στήριξη όσων έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα.
Από τη δημόσια τηλεόραση Rai, οι κάτοικοι απευθύνουν εκκλήσεις ώστε οι τουρίστες να μην ακυρώσουν τις κρατήσεις τους και να στηρίξουν τις περιοχές που υπέστησαν τόσο εκτεταμένες, πρωτοφανείς καταστροφές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης