Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βραζιλία ενέκρινε νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα στον πρόεδρο να σπάει πατέντες των εμβολίων για τον κορωνοϊό

Η Βραζιλία ενέκρινε νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα στον πρόεδρο να σπάει πατέντες των εμβολίων για τον κορωνοϊό
Ο πρόεδρος Bolsonaro έχει ταχθεί δημόσια εναντίον του νομοσχεδίου

Η Γερουσία της Βραζιλίας ενέκρινεσχέδιο νόμου που δίνει στον πρόεδρο της χώρας το δικαίωμα να σπάει προσωρινά κατοχυρωμένες πατέντες εμβολίων και συστατικών τους σε περιπτώσεις υγειονομικών κρίσεων, όπως αυτή που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Το σχέδιο νόμου, που είχε ήδη εγκριθεί από την κάτω Βουλή, θα σταλεί τώρα στον αρχηγό του κράτους προς υπογραφή και επικύρωση, κάτι όμως που δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα γίνει.
Ο πρόεδρος Bolsonaro έχει ταχθεί δημόσια εναντίον του νομοσχεδίου, το οποίο θα μπορούσε να πλήξει τις σχέσεις της Βραζιλίας με τους κατασκευαστές εμβολίων.
Επιπλέον, κατά την άποψή του, η χώρα δεν θα διέθετε την τεχνολογία για να προχωρήσει στην παραγωγή προηγμένων εμβολίων ακόμα κι αν έσπαγε τις πατέντες τους.
Η βραζιλιάνικη Γερουσία εξάλλου συμπεριέλαβε στο σχέδιο νόμου κάποιες από τις διατάξεις που είχαν απαλειφθεί από το κείμενο στην κάτω Βουλή, ανάμεσά τους άρθρα που προβλέπουν να υποχρεώνονται οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων να μοιράζονται πληροφορίες και υλικά που είναι απαραίτητα για την παρασκευή εμβολίων καθώς και την επιβολή προστίμων και άλλων τιμωρητικών μέτρων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης