Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός - Ενισχύθηκε στα 1.755,1 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός - Ενισχύθηκε στα 1.755,1 δολάρια ανά ουγγιά

Ανοδικό σερί δύο ημερών για τον χρυσό με κέρδη 1,2%

Με κέρδη έκλεισε σήμερα 11/8 ο χρυσός, σημειώνοντας το πρώτο ανοδικό back-to-back εδώ και περίπου έναν μήνα καθώς και την υψηλότερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Ειδικότερα ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) διαμορφώθηκε στο 5,4% τον Ιούλιο, σε ετήσια βάση, έναντι συγκλινουσών εκτιμήσεων των αναλυτών για 5,3%.
Σε μηνιαία βάση, σε σχέση με τον Ιούνιο, ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 0,5%. Μη λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ιδιαίτερα ευμετάβλητες τιμές στα πεδία των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,3% σε ετήσια και στο 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση σε μηνιαία βάση 0,4%.
Η ένταση της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ έχει δημιουργήσει ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης σε σειρά κλάδων, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να χτίσουν εκ νέου τα αποθέματά τους και να υπερκεράσουν τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού που προκλήθηκαν από την πανδημία της Covid-19.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμά πίεσαν την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ, το οποίο υποχωρεί κατά δύο μονάδες βάσης περίπου, στο 1,32%, ενώ το αμερικανικό δολάριο σημειώνει απώλειες 0,3% σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar.
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο +1,35% για να διαμορφωθεί στα 1.755,1 δολάρια ανά ουγγιά.
Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος για το πολύτιμο μέταλλο από τις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης