Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊλάνδη: Δοκιμάζει εμβόλια κατά της Covid 19 μέσω ρινικού σπρέι

Ταϊλάνδη: Δοκιμάζει εμβόλια κατά της Covid 19 μέσω ρινικού σπρέι

Δοκιμές στα ποντίκια είχαν θετικά αποτελέσματα, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει ως το τέλος του έτους η πρώτη φάση των δοκιμών σε ανθρώπους

Kλινικές δοκιμές σε ανθρώπους θα ξεκινήσουν για δύο εμβόλια κατά της covid-19 που χορηγούνται μέσω ρινικού σπρέι και τα οποία έχουν αναπτυχθεί στην Ταϊλάνδη, αφού οι δοκιμές στα ποντίκια είχαν θετικά αποτελέσματα, ανακοίνωσε κυβερνητική αξιωματούχος.

Τα εμβόλια, τα οποία έχει αναπτύξει το Εθνικό κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, βασίζονται στον αδενοϊό και τον ιό της γρίπης, επεσήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος R. Thanadirek.
Μετά το πέρας των κλινικών δοκιμών σε ποντίκια, αναμένεται να ξεκινήσει ως το τέλος του έτους η πρώτη φάση των δοκιμών σε ανθρώπους, για την οποία αναμένεται να δοθεί έγκριση από την υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων, πρόσθεσε.
Η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022, με στόχο την ευρύτερη παραγωγή των εμβολίων ως τα μέσα του ίδιου έτους, αν τα αποτελέσματα είναι καλά, εξήγησε η ίδια.
Τα εμβόλια κατά της covid-19 που έχει αναπτύξει η Ταϊλάνδη, το εμβόλιο τεχνολογίας mRNA του πανεπιστημίου Chulalongkorn και ένα άλλο με αδρανοποιημένο ιό που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο Mahidol, αναμένεται να ξεκινήσουν τη δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους μέσα στον μήνα.
Μέχρι στιγμής η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ταϊλάνδη βασίζεται στα κινεζικά εμβόλια της Sinovac και της Sinopharm, αλλά και στο βρετανοσουηδικό AstraZeneca.
Τα εμβόλια της Pfizer χορηγούνται ως ενισχυτική, τρίτη δόση στους υγειονομικούς που έχουν ήδη λάβει το Sinovac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης