Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το φάρμακο MesenCure έχει 88% ποσοστό αποτελεσματικότητας, απέναντι στον Covid 19 – Περνάει στην φάση ΙΙ

Το φάρμακο MesenCure έχει 88% ποσοστό αποτελεσματικότητας, απέναντι στον Covid 19 – Περνάει στην φάση ΙΙ
Το φάρμακο, MesenCure, δοκιμάζεται από το Ιατρικό Κέντρο Rambam ως μέρος μιας δοκιμής Φάσης Ι/ΙΙ.
Σχετικά Άρθρα

Ανακαλύφθηκε φάρμακο το MesenCure, το οποίο φαίνεται ότι έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας απέναντι στον Covid 19 σε ποσοστό 88%.
Σε ποια χώρα ανακαλύφθηκε το φάρμακο;
Στην χώρα που θεωρείται η πλέον εμβολιασμένη διεθνώς το Ισραήλ.
Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ενέκρινε την εκτεταμένη χρήση μιας καινοτόμου θεραπείας COVID-19 που βοήθησε τους 14 από τους 16 σοβαρά ασθενείς που το πήραν να βγουν από το νοσοκομείο μία ημέρα μετά τη λήψη της τελικής δόσης.
Το φάρμακο, MesenCure, δοκιμάζεται από το Ιατρικό Κέντρο Rambam ως μέρος μιας δοκιμής Φάσης Ι/ΙΙ.
Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε να επιτρέπεται σε οποιοδήποτε ισραηλινό νοσοκομείο που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη δοκιμή Φάσης ΙΙ να το χρησιμοποιήσει για εγκεκριμένους ασθενείς.
Ο στόχος της εκτεταμένης δοκιμής, η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 50 ασθενείς, είναι να επιβεβαιώσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, το οποίο αναπτύχθηκε από την Bonus BioGroup.

Τι περιλαμβάνει το φάρμακο MesenCure

Το φάρμακο MesenCure, το οποίο αποτελείται από ενεργοποιημένα μεσεγχυματικά στρωματικά κύτταρα (MSCs) που απομονώνονται από τον λιπώδη ιστό υγιών δοτών, βρέθηκε ότι μειώνει τη φλεγμονή και ανακουφίζει τα αναπνευστικά και άλλα συμπτώματα σε ασθενείς που υποφέρουν από απειλητική για τη ζωή αναπνευστική δυσφορία που προκαλείται από τον Covid 19.
Τον Μάιο, η εταιρεία είχε αξιολογήσει 10 ασθενείς με Covid 19 μεταξύ 45 και 75 ετών, όλοι με σοβαρά συμπτώματα.
To 90% είχαν υψηλή νοσηρότητα.

Μεγάλη βελτίωση μετά την χρήση του φαρμάκου

Τα δεδομένα έδειξαν μείωση 40% της φλεγμονής των πνευμόνων από 55% σε 15%, όπως φαίνεται στις ακτινογραφίες θώρακα, τις πρώτες πέντε ημέρες μετά τη θεραπεία.
Ένα μήνα αργότερα, η φλεγμονή των πνευμόνων είχε υποχωρήσει στο 1%.
Επιπλέον, οι ασθενείς εμφάνισαν σημαντικά βελτιωμένη αναπνευστική λειτουργία, με το οξυγόνο στο αίμα να αυξάνεται στο 95% και τη λειτουργία των πνευμόνων να επιστρέφει σε σχεδόν εντελώς φυσιολογικά επίπεδα μετά από ένα μήνα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Shai Meretzki είχε μοιραστεί μια εργαστηριακή εικόνα ενός υγιούς πνεύμονα, ενός άρρωστου πνεύμονα και ενός πνεύμονα που υποβλήθηκε σε θεραπεία με MesenCure.
Ο πνεύμονας που βρίσκεται υπό την θεραπεία του φαρμάκου MesenCure μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπος με τον φυσιολογικό, υγιή πνεύμονα.

Άμεσα εξιτήριο

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο μια ημέρα μετά την λήξη της θεραπείας.
Έκτοτε, έξι επιπλέον ασθενείς έλαβαν MesenCure, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 14 από τους 16 που ανάρρωσαν και βγήκαν από το νοσοκομείο δηλαδή ποσοστό 88%.
Η εταιρία Bonus BioGroup ιδρύθηκε το 2008.
Συνεργάζεται με τους MSC εδώ και μια δεκαετία από τα κεντρικά γραφεία της στη Χάιφα, όπου ανέπτυξε το βασικό προϊόν του, ένα μόσχευμα οστού.
Όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού στις αρχές του 2020, η εταιρία Bonus BioGroup άρχισε να ερευνά τις δυνατότητες πως θα μειωθεί η καταιγίδα κυτοκινών σε ασθενείς με COVID-19.
Η εταιρεία δήλωσε ότι το φάρμακο θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων παρόμοιων ενδείξεων, συμπεριλαμβανομένων λοιμώξεων του κατώτερου αναπνευστικού, άσθματος και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονικής νόσου, οι οποίες μαζί αντιπροσωπεύουν μια παγκόσμια αγορά που αναμένεται να ξεπεράσει τα 43 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2026.
farmakoBN.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης