Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Σε έντονη δοκιμασία η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού – Πολιτική αβεβαιότητα

Πολωνία: Σε έντονη δοκιμασία η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού – Πολιτική αβεβαιότητα

Αφορμή η διαφωνία του κόμματος «Συμφωνία» για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Σχετικά Άρθρα

 Ένα από τα τρία κόμματα που συμμετείχαν στον κυβερνητικό συνασπισμό στην Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί, αφού ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki απέπεμψε τον επικεφαλής του από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.
«Αποχωρούμε από την κυβέρνηση με ψηλά το κεφάλι.
Η παραίτησή μου αποτελεί το τέλος της Ενωμένης Δεξιάς και την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Jaroslaw Gowin επικεφαλής του κόμματος «Συμφωνία», αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης, Εργασίας και Τεχνολογίας.

Αβεβαιότητα

Νωρίτερα ο Morawiecki είχε ζητήσει την αποπομπή του Gowin , όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πολωνού πρωθυπουργού, προκαλώντας αβεβαιότητα για το μέλλον του συνασπισμού που κυβερνά τη χώρα από το 2015.
«Ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο Andrzej Duda t να αποπέμψει τον Jaroslaw Gowin από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Ανάπτυξης, Εργασίας και Τεχνολογίας», δήλωσε ο Piotr Muller
Ο Muller εκτίμησε ότι ο συνασπισμός της Ενωμένης Δεξιάς ενδέχεται να μπορέσει να διατηρήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, καθώς κάποιοι βουλευτές του κόμματος «Συμφωνία» θα στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Η αφορμή της ρήξης

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν άνθρωποι στην Ενωμένη Δεξιά και το υπόλοιπο πολωνικό κοινοβούλιο που θα υποστηρίξουν τις ωφέλιμες μεταρρυθμίσεις που έχουμε προτείνει», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η ένταση στον συνασπισμό Ενωμένη Δεξιά ήταν οξυμμένη τον τελευταίο χρόνο και οι επικρίσεις του κόμματος «Συμφωνία» για τη φορολογική μεταρρύθμιση που περιλαμβάνεται στο οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης φαίνεται πως αποτέλεσε την αφορμή για τις σημερινές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης