Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Αποζημιώσεις για τραυματισμούς ή ζημίες από ελαττωματικά προϊόντα

Amazon: Αποζημιώσεις για τραυματισμούς ή ζημίες από ελαττωματικά προϊόντα

Ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια σε σωρεία δικαστικών διενέξεων

Σχετικά Άρθρα

Με στόχο να βελτιώσει την εικόνα της η Amazon προέβη σε ανακοίνωση ότι από εδώ καις το εξής θα αποζημιώνει τους πελάτες που υφίστανται τραυματισμούς ή υλικές ζημιές από ελαττωματικά προϊόντα που πωλούνται από τους συνεργαζόμενους εμπόρους στην πλατφόρμα της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.
Η νέα αυτή πολιτική αναμένεται να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ηγέτιδα στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο να απεμπλακεί από σωρεία δικαστικών διενέξεων.

Οι αγωγές

Για χρόνια, οι καταναλωτές μηνύουν την Amazon, υποστηρίζοντας ότι είναι υπεύθυνη όταν ένας έμπορος πωλεί κακής ποιότητας προϊόντα στην πλατφόρμα Amazon.com.
Για παράδειγμα μια Αμερικανίδα από την Πενσυλβάνια, το 2016 προσπάθησε να κατηγορήσει την Amazon για το αναδιπλούμενο λουρί σκύλου ενός εμπόρου, το οποίο κόπηκε και της τύφλωσε το μάτι
Η Amazon υποστηρίζει ότι οι ίδιοι οι πωλητές είναι υπεύθυνοι και τα περισσότερα δικαστήρια έχουν αποφασίσει υπέρ της.
Ωστόσο, εφετείο στην Καλιφόρνια, πέρυσι, δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για αγαθά που αποθηκεύει και αποστέλλει μέσω του προγράμματος Fulfillment by Amazon.

Έως 1.000 δολ.

Από 1η Σεπτεμβρίου, η Amazon θα ικανοποιεί αξιώσεις που θα θεωρούνται έγκυρες αξίας έως και 1.000 δολάρια, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% των περιπτώσεων ζημιών στην πλατφόρμα της.
Οι πληρωμές αυτές δεν θα επιβαρύνουν καθόλου τους εμπόρους, ενώ προτίθεται να παρεμβαίνει και να παρέχει περισσότερη βοήθεια εάν οι συνεργαζόμενοι λιανοπωλητές δεν ανταποκρίνονται. Η πολιτική «προστατεύει καλύτερα τους πελάτες και τους πωλητές που συνεργάζονται με την Amazon», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ασφάλιση

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού λιανικού εμπορίου στον κόσμο, ανακοίνωσε επίσης την Amazon Insurance Accelerator, ένα δίκτυο ασφαλιστικών παρόχων στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πωλητές, και μια ενημερωμένη πολιτική που θα προτρέπει τους εμπόρους να αποκτήσουν ασφάλιση αστικής ευθύνης των προϊόντων
. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η ίδια η Amazon δεν θα προσφέρει αυτήν την ασφάλιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης