Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Λιγότερο αισιόδοξοι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων για την οικονομική ανάκαμψη

ΗΠΑ: Λιγότερο αισιόδοξοι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων για την οικονομική ανάκαμψη
Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ είναι λιγότερο αισιόδοξοι για την οικονομική ανάκαμψη τον Ιούλιο 2021,

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ είναι λιγότερο αισιόδοξοι για την οικονομική ανάκαμψη τον Ιούλιο 2021, καθώς η απουσία εργατικού δυναμικού παραμένει ένα ζήτημα.
Ο δείκτης αισιοδοξίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) σημείωσε πτώση 2,8 μονάδων στις 99,7 μονάδες τον Ιούλιο, διαγράφοντας όλα σχεδόν τα κέρδη του Ιουλίου.
«Οι ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ισχύ της οικονομίας και αναμένουν επιβράδυνση στη δημιουργία θέσεων εργασίας», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος του NFIB, Bill Dunkelberg.
Το 27% των επιχειρήσεων σχεδιάζει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στους επόμενους τρεις μήνες, χαμηλότερα κατά μία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έρευνα της NFIB.
Την προηγούμενη εβδομάδα η NFIB τόνισε πως το ποσοστό-ρεκόρ του 49% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε κενές θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.
Το 57% των ερωτηθέντων δήλωσε πως είχαν λίγους ή καθόλου ειδικευμένους αιτούντες για κενές θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, υψηλότερα κατά μία μονάδα σε σχέση με τον Ιούνιο.
Επίσης οι επιχειρήσεις θεωρών τον πληθωρισμό ως ανησυχία, με το 44% να σχεδιάζει αυξήσεις στις τιμές για το επόμενο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης