Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την επιστροφή στο γραφείο από τις 10 Σεπτεμβρίου 2021

Citigroup: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την επιστροφή στο γραφείο από τις 10 Σεπτεμβρίου 2021

Στο γραφείο οι υπάλληλοι δύο ημέρες τη εβδομάδα σε Νέας Υόρκη , Σικάγο, Βοστώνη, Ουάσινγκτον και Φιλαδέλφεια 

Σχετικά Άρθρα

Θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν επιστρέψουν στα γραφεία του διαμήνυσε η Citigroup στυς υπαλλήλους, και γίνεται έτσι η πρώτη μεγάλη τράπεζα που υιοθετεί το εν λόγω μέτρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.
Το εν λόγω μέτρο ανακοινώθηκε την Τρίτη (10/8) ως μέρος των σχεδίων της τράπεζας να επαναφέρει περισσότερους εργαζόμενους στα εταιρικά γραφεία στην περιοχή της Νέας Υόρκης, καθώς και στο Σικάγο, τη Βοστώνη, την Ουάσινγκτον και τη Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με ανάρτηση στο LinkedIn από την επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας. Sara Wechter..
Οι εργαζόμενοι στα γραφεία «αναμένεται να επιστρέψουν τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα και απαιτείται εμβολιασμός» από τις 10 Σεπτεμβρίου σημείωσε η Wechter.
«Δεδομένου του αυξανόμενου αριθμού εργαζομένων που επιστρέφουν και της παραλλαγής Delta στις ΗΠΑ, υιοθετούμε αυτήν την προσέγγιση για να εξασφαλίσουμε έναν ασφαλή χώρο εργασίας», κατεληξε στην ανάρτησή της

Οι τράπεζες

Οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase και Goldman Sachs, συνιστούν στους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν, αλλά δεν έχουν καταστήσει το μέτρο υποχρεωτικό.
Μια εξαίρεση είναι η Morgan Stanley: Η τράπεζα είπε στους υπαλλήλους τον Ιούνιο ότι όσοι επιστρέφουν στα κεντρικά γραφεία της στη Νέα Υόρκη και σε άλλα μεγάλα γραφεία πρέπει να εμβολιαστούν.

Χρήσης μάσκας

Η εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta του Covid έχει αναστείλει τα σχέδια για την επιστροφή περισσότερων υπαλλήλων στο χώρο εργασίας, ωθώντας ορισμένες μεγάλς επιχειρήσεις να επιβάλουν τον μβολιασμό ή να αναβάλουν τις ημερομηνίες επιστροφής.
Η Citigroup και η JPMorgan πρόσφατα αοανέφεραν το μέτρο της χρήσης μάσκα για τους υπαλλήλους, ανεξάρτητα από το εάν είναι εμβολιασμένοι.

Εξ αποστάσεως

Στην Citigroup, οι εργαζόμενοι που εργάζονται στα γραφεία εκτός από τις περιοχές που αναφέρονται θα συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, είπε η Wechter.
«Αυτά είναι τα σχέδιά μας επί του παρόντος και σας διαβεβαιώνω ότι αν διαφοροποιηθούν τα γεγονότα, θα αλλάξουμε και εμείς στάση», δήλωσε η Wechter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης