Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλό 9 μηνών το επενδυτικό κλίμα τον Αύγουστο - «Σκιές» στην ανάκαμψη από τη μετάλλαξη Delta

Γερμανία: Σε χαμηλό 9 μηνών το επενδυτικό κλίμα τον Αύγουστο  - «Σκιές» στην ανάκαμψη από τη μετάλλαξη Delta

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος ZEW, o δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 40,4 μονάδες τον Αύγουστο έναντι 63,3 μονάδων τον Ιούλιο του 2021

Σχετικά Άρθρα

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2020 υποχώρησε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία, καθώς η αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης Delta ενισχύει τους φόβους για επαναφορά των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.

Εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος ZEW, o δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 40,4 μονάδες τον Αύγουστο έναντι 63,3 μονάδων τον Ιούλιο του 2021.
Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση από τον Νοέμβριο του 2020.
Αν και περισσότερο από το 50% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, η διασπορά του ιού συνεχίζει να αποτελεί απειλή, με την κυβέρνηση να επιβάλλει ορισμένους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών.

Νέα μέτρα

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια σημερινής κυβερνητικής σύσκεψης, αναμένεται να συζητηθεί και η πιθανότητα λήψης περαιτέρω μέτρων.
Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η γερμανική μεταποίηση -βασικό γρανάζι της οικονομίας- εξακολουθεί να υφίσταται ελλείψεις σε βασικες πρώτες ύλες, λόγω της αναταραχής στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Αυξήσεις τιμών

Αυτή η εξέλιξη έχει επιφέρει σειρά πιέσεων στις τιμές των προϊόντων, οι οποίες αποτυπώνονται και στο πορτοφόλι του Γερμανού καταναλωτή.
Η κεντρική τράπεζα (Bundesbank) έχει προβλέψει ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,5% στο β’ τρίμηνο του 2021, παραμένοντας σε τροχιά ανάκαμψης από την ύφεση της πανδημικής κρίσης.
Από την πλευρά της, η Κομισιόν εκτιμά ότι η ανάπτυξη της Γερμανίας θα διαμορφωθεί στο 3,6% του ΑΕΠ για το σύνολο του 2021 και ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα φθάσει στο 2,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης