Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι καπνοί από τις φωτιές της Σιβηρίας έφτασαν στον Βόρειο Πόλο!

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι καπνοί από τις φωτιές της Σιβηρίας έφτασαν στον Βόρειο Πόλο!
Αυτό σημαίνει πως ο καπνός ταξίδεψε επί περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα
Σχετικά Άρθρα

Τη στιγμή που η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή αποφάνθηκε πως η περιβαλλοντική καταστροφή είναι από πολλές απόψεις μη αναστρέψιμη, οφείλεται στον άνθρωπο και έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια της, η επικαιρότητα κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει την ισχύ αυτών των συμπερασμάτων.
Άλλη μια θλιβερή πρωτιά καταγράφηκε σήμερα, με τους καπνούς από τις πυρκαγιές της Σιβηρίας να φτάνουν για πρώτη φορά στην ιστορία μέχρι τον Βόρειο Πόλο.
Οι Ρώσοι μετεωρολόγοι και οι περιβαλλοντολόγοι έχουν συνδέσει τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σιβηρία με την κλιματική αλλαγή και την υποχρηματοδοτούμενη δασική υπηρεσία.
Οι ειδικοί του ΟΗΕ για το κλίμα δημοσίευσαν τη Δευτέρα 10/8 μια έκθεση που αναφέρει κατηγορηματικά ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εξελίσσεται πιο γρήγορα από τις προβλέψεις.
Οι δασικές πυρκαγιές, που πλήττουν τη Σιβηρία, επιδεινώνονται, σύμφωνα με τις αρχές, και έχουν τέτοια έκταση ώστε ο καπνός τους έχει φτάσει στο Βόρειο Πόλο, σύμφωνα με τη NASA.

Αυτό σημαίνει πως ο καπνός ταξίδεψε επί περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα. Επιπλέον, στις 6 Αυγούστου το μεγαλύτερο μέρος της Ρωσίας ήταν σκεπασμένο από καπνό, σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία.
Μία από τις πιο πληγείσες περιοχές της Σιβηρίας είναι η Γιακουτία, η μεγαλύτερη και ψυχρότερη περιοχή της Ρωσίας που βρίσκεται επάνω σε μόνιμα παγωμένο υπέδαφος και όπου φέτος καταγράφονται ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας.
Το ινστιτούτο παρακολούθησης καιρού της Ρωσίας Rosgidromet δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κατάσταση στην περιοχή, «συνεχίζει να επιδεινώνεται».
Σύμφωνα με το Rosgidromet, περίπου 3,4 εκατομμύρια εκτάρια (8,4 εκατομμύρια στρέμματα) καίγονται στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που είναι δύσκολα προσβάσιμες και απομακρυσμένες. Σύμφωνα με τη ρωσική δασική υπηρεσία, οι φετινές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 14 εκατομμύρια εκτάρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης